İYİ Parti istifalarla sarsılıyor. tv100.com yazarı Yarkadaş: Bir milletvekili de istifa edecek. Yüksel Arslan’ın da istifası bekleniyor

Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti'yle ilgili verdiği kulis bilgisinde "Önümüzdeki günlerde başka milletvekilleri daha istifa edecek. Ankara’daki bir milletvekili de istifa edecek. Yüksel Arslan’ın da istifası bekleniyor" ifadelerine yer verdi. Seçim sürecine de değinen Yarkadaş "Ben Meral Akşener’i iyi niyetli görmüyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti istifalarla sarsılıyor. tv100.com yazarı Yarkadaş: Bir milletvekili de istifa edecek. Yüksel Arslan’ın da istifası bekleniyor

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, ceza hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, hukukçu Serkan Toper, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. İYİ Parti'de son dönemde yaşanan istifalar programda masaya yatırıldı. 

Aktaş'ın "İYİ Parti dağılıyor mu? Bu çok ağır bir eleştiri mi olur?" sorusu üzerine Yarkadaş "Az önce İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan istifa etmiş. İYİ Parti Sağlık Politikaları Başkan Yardımcısı, Aylin Anıl Arslan Partisinin 81 ilde seçimlere ittifaksız girme kararına tepki göstererek partisinden istifa ettiğini duyurdu. Önümüzdeki günlerde başka milletvekilleri daha istifa edecek. Ankara’daki bir milletvekili de istifa edecek. Yüksel Arslan’ın da istifası bekleniyor" ifadelerine yer verdi. 

'AKŞENER'İ İYİ NİYETLİ GÖRMÜYORUM'

Seçim sürecine de değinen Yarkadaş şunları söyledi:

Ben Meral Akşener’i iyi niyetli görmüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beri aynı tavrı gösteriyor. Ben senin programında ne dedim Meral Hanım masadan kalkmadan önce Meral Hanım kafasında Millet İttifakını bitirmiş dedim. Baya tartışma yarattı.

Meral Hanım kimseye sormadan masadan kalktı mı kalktı. Peki geri döndü mü döndü. İYİ Parti kurucusu ve uzun dönem genel sekreterliğini yapan iki dönem de milletvekilliğini yapan Aytun Çıray Flash Tv’de çok önemli bir açıklamada bulundu.

Dedi ki “Meral Hanım masadan kalktıktan sonra gizli olmayan herkesin bildiği benim de olduğum bir toplantıda ‘Ben devlete karşı son görevimi yaptım’ dedi. Bakın çok önemli bir söz. Türk siyaset tarihinin ve özellikle 14 Mayıs seçimlerinin öncesini ve sonrasını özetleyen müthiş bir söz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yaptırmamak için “MHP’ye yardım ettim, bana bu görev verildi.

Ben de bu görevi yerine getirdim.” diyor. Başka bir anlamı var mı? Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu kazanamayacak diye değil kazanacak diye masadan kalktı.

 

 

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin