İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan tv100'de önemli açıklamalar: Mansur Yavaş daha avantajlı görünüyor. Akşener'in aday olmasını istiyoruz, HDP'ye oy verenden de alabilir

tv100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti'nin bu haftaki konuğu İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu. Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları başta olmak üzere gündemdeki birçok konu Ağıralioğlu ile konuşuldu. Ağıralioğlu, Pınar Işık Ardor'un "Siz kimin aday olmasını istiyorsunuz? Siz Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyor musunuz?" sorusuna Mansur Yavaş ile ilgili bir cevap verdi ve Yavaş'ın daha avantajlı olduğunu söyledi, "Akşener'in aday olmasını çok istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan tv100'de önemli açıklamalar: Mansur Yavaş daha avantajlı görünüyor. Akşener'in aday olmasını istiyoruz, HDP'ye oy verenden de alabilir

TV100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti'nin bu haftaki konuğu İYİ Parti (İYİP) İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu oldu. Ağıralioğlu, Türkiye'nin bütçe görüşmelerinin hemen sonrasında seçim sürecine gireceğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde kazanamayacağından endişe ettiklerini belirten Ağaralioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın anketlerde önde olduğunu söyledi.

İşte Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarındn önemli satır başları şöyle:

Altılı Masa'nın yarın yapacağı toplantıdan nasıl bir sonuş çıkabileceğine ilişkin soruyu Ağıralioğlu şöyle yanıtladı:

"Herkes adalet, her liyaket, herkes faiz düşürmeyi vaat ediyor. Türkiye'nin, Türk milletinin hak etmediği şey şu, siyasi partilerin hepsi siyaset dünyamızın vazgeçilmez enstrümanlarıdır. Lakin artık gerçekten millet yorgundur. Kendisine sürekli adaletin vaadedildiği bir millete artık adaleti vaadedilen bir şey olmaktan çıkarıp hayatına tekabül eden, sığanabileceği bir liman oluşturmak lazımdır. Ben size işsizliğin olmadığı bir ülke vaadediyorum diyen siyasetçileri alkışlamaktan da yoruldu bu millet. Çocuklarınıza aş, iş diyen siyasetçilerden de yoruldu. Artık ciddiyet lazım ve bu ciddiyetin memleketin meselelerini çözmesi lazım. AK Parti'nin kuruluş programının siyasi çerçevesini alın bizim programımızla karşılaştırın inanın aynı şeylerden bahsediyoruz. AK Parti'nin vaadettiklerini yapamaması bizim siyasetimizi de etkiliyor. Millet 'biz bunu daha önce duymuştuk' diyor. 20 yıl sonunda 'çözemedik' diyorlar. Siyaset itibar kaybetti. Burada bir patinaj var ve bu patinajı bizim düzeltmemiz lazım.

"Mansur Bey (anketlerde) daha avantajlı ve önde görünüyor"

Akşener'in tartışma yaratan "İmamoğlu’ndayız… " tweeti ne anlama geliyor? Cumhurbaşkanı adayı kim?

Sayın Genel Başkanımız bir gülümeseme yaratmak için o tweeti atmıştır. Cumhur İttifakı taraftarlarının beklediği şekilde adaylık müzakeresi yapmadık. AK Parti’nin CHP’ye karşı yenilmezlik serisini oluşturan süreçle İYİ Parti kurulduktan sonra ortaya koymuş olduğu esneme alanları seçim alanlarında başarılar sağladı.

Siz kimin aday olmasını istiyorsunuz? Siz Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemiyor musunuz?

CHP’nin Genel Başkanı Genel Başkanı adaylık iradesi taşıyor. ‘Ben aday olacağım, memleketin dertlerine derman olacağım’ iradesi her siyasi parti Genel Başkanı’nın olduğu kadar en fazla ana muhalefet partisinin de hakkıdır. Mansur Bey (anketlerde) daha avantajlı ve önde görünüyor. Mansur Bey daha avantajlı ve önde görünüyor. Birkaç şeyi bir arada yapmak lazım. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, ana muhalefetin genel başkanıdır dolayısıyla adaylık iradesi taşıyor. Bu irade bir nezaketsizlik yapamayız. Ankletlerde öne çıkan adaylar var. Mesela Mansur Yavaş önde görünüyor ama burada da tonlamayız kaçıramayız. Türkiye'de manipülasyon amaçlı olmayan bütün anketlerde sonuçlar aynıdır. 

Mansur Yavaş açık ara önde görülüyor. Ama biz şöyle bir nezaketsizlik de yapamayız. CHP'nin Genel Başkanı olacak  CHP'nin belediye başkanları mı? Bir yere kadar bunu konuşursunuz. Bir yerden sonra adaylık iradesi var mı yok mu belli değil. Aday olsa bile bir başka partinin genel başkanlığına bağlıi onların uhtesinde. Bir yerden sonra bir partinin iç işleyişine karışmak gibi algılanabilir.O yüzden kurumsal hürriyetlere özen göstereceğiz. İttifaklar hukukuna helal gelmesin diye uğraşacağız. Bir taraftan da memleketin hukukunu korumaya çalışacağız. Bunları takdir edersiniz ki biraz az söyleyince problem; çok söyleyince problem. Biraz netameli bir alan burası. Allah var buraya kadar iyi geldik. Süreci kırmadan, dökmeden, kimsenin kalbini, kaşını gözünü yarmadan buraya kadar güzel geldik. Biz şu anda memleket için hayalini kurduğumuz çok sesliliği yönetelir miyizin imtihanını veriyoruz. Bunun dışındaki her şeyi Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'na karşı avantaj kollatken çıkardığı şeyler

Ortak noktada buluşmayı başarabiliyor musunuz?

Çok rahatlıkla başarabileceğimiz bir alan oluştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dört yıllık karnesi bize doğruları yapmak konusunda inanılmaz bir alan açtı.. Kamu maliyesini yönetirken popülizmin sebep olduğuı şey, devlette liyakatla istihda olmamasının sebep olduğu şey... Bunlarla ilgili hafızamızda o kadar ciddi ve o kadar net kulvarlar açıldı ki bu mevzularda bir ihtilaf yok. Bugün yaşadığımız siyasi savrulmanın arkasında bize tek sesli dye takdim edilen otoriterliiğin olduğunu zannediyoruz.

Akşener'in aday olmasını istiyoruz

Henüz imza toplaması aşamasına gelmedik ama çok istiyoruz. Süreç genel başkanların uhdesinde. İstişare süreci nasıl işleyecek bilmiyorum. Genel Başkanımızın söylediği bir şey var: Ben son kararı sizlerle birlikte alacağım. Genel Başkanımız ‘Aday olmayacağım’ diye iradesini beyan etti ama süreç içerisinde görülebiliyor ki Meral Akşener her kesimin oyunu alabilir bir siyasal eşikte duruyor. Çok rahatlıkla HDP’ye oy verenden oy alabilir.

6’lı masayı Meral Akşener konusunda ikna edebilir misiniz? 

İİstişare edilecektir. Genel Başkan’ın bu anlamda iradesi yok ama teşkilatlar Genel Başkan’ın irade koymasını istiyor. Geçiş sürecini yönetir Başbakan olur. Bu berbat sistemin son Cumhurbaşkanı olur ondan sonra da parlamenter sistemin ilk Başbakanı olur. 

Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?

Böyle bir endişemiz var. ‘Ben gidersem mahvoldunuz’ ile ‘Ben gelirsem kurtuldunuz’ aynı düzeyde nezaketsizliktir. Türk milletine 'Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin size asla bir şey olmaz' sistemi lazımdır.

Hiç kimse Ankara-İsranbul seçim başarısını HDP'nin cebine indiremez.Bunu doğru bulmuyor. Hem etik olarak hem de siyasi ahlak olarak doğru bulmuyorum.

Genel Başkan aday olmayacağını beyan etti ama görüldü ki Sayın Akşener her kesimin oyunu alabilir. Çok rahatlıkla HDP seçmeninden oy alabilir. Biz aslında HDP ile iktidar arasına sıkışmış seçmen kitlesine yeni bir Türkiye tasavvuru sunuyoruz.

Cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener’e 6’lı masa onay verdi, seçildiniz... 

Geçiş sürecini yönetir Başbakan olur. Bu berbat sistemin son Cumhurbaşkanı olur ondan sonra da parlamenter sistemin ilk Başbakanı olur.

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI

Ben gidersem mahvoldunuz’ ile ‘Ben gelirsem kurtuldunuz’ aynı düzeyde nezaketsizliktir. Türk milletine 'Kim gelirse gelsin, kim giderse gitsin size asla bir şey olmaz' sistemi lazımdır. Bize bir daha oy vermezseniz mahvoldunuz' diyen siyaset vazifesini yapmayan siyasettir. 20 yıldır size itimat ettik şimdi diyor AK Parti, 'ben gidersem durumunuz iyi değil. Niye iyi değil? Ne yaptınız? Siz gidince 'durumumuz kötü" oluyorsa demek ki siz bu ülkeyi babanızın çiftliği gibi yönettiz. Biz bir sistem kuracağız ve bu sistem sizin hakkınızın, hukukunuzun, kazancınızın teminatı olacak.Kendimize borçlandırarak sisyet yapmıyoruz. Başörtüsünü problemlerin üstüne örtecekler. Tayyip Bey maharetli bir adamdır. İradesini, siyasi propagandasını neyin üzerine bina edeceğini iyi bilir. Bu sefer rekabette biz varız.

Biz Genel Başkanımız aday olursa kazanacaığını düşünüyuoruz. Bizce böyle ama biz şahıs kavgası yapmayız. Memleketin çözülecek derleri var. Biz bütün ülkenin sorunlarını çözecek bir siyaset yürütüyoruz. Tapulu siyaset dönemini bitiriyoruz.

‘HDP masanın altında mı, sağında mı, solunda mı’ diye bunca zamandır ensemizde boza pişirdiler. HDP, Millet İttifakı’nın masanın neresinde diye ararken Cumhur İttifak’ından çıktı. Yanlış yerde arıyorlarmış. Hayrını görsünler. Kürtlerin başına gelmiş en büyük bela PKK’dır. PKK’nın Kürtlerimizin başına gelmiş en büyük bela olduklarını bildikleri halde PKK diliyle siyaset yapan HDP de Kürtlerimizin başına gelmiş belalardan bir tanesidir.

Hüseyin Baş’ı, BTP’yi neden istiyorsunuz?

O işin hiçbir siyasi tarafı yok

Meral Akşener, yarın Kılıçdaroğlu'na başörtüsünü niçin gündeme getirdiğini soracak mı?

Sayın Genel Başkan, "kapanmış yaraların açılmasını doğru bulmuyoru" demişti. Yine aynısını söyler.

Başörtüsü anaysal değişikliğine evet der misiniz?

Temel hakların referanduma gitmesine karşıyız. Temel haklar referanduma gitmez. Biz orada neye bakacağız; AK Parti seçim sürecinde avantaj kollayacaktır. Dolayısıyla onun elinden o malzemeleri almak isteriz biz. Oy vermemiz gerekiyorsa oy veririz.

AK Parti'nin HDP'yi ziyaret tartışmaları

‘HDP masanın altında mı, sağında mı, solunda mı’ diye bunca zamandır ensemizde boza pişirdiler. HDP, Millet İttifakı’nın masanın neresinde diye ararken Cumhur İttifak’ından çıktı. Yanlış yerde arıyorlarmış. Hayrını görsünler. Küskün Kürtler vardır, derdi olan herkesi kalbimizle dinleyeceğiz. 

Kürtlerimizin başına tarih boyunca birçok şey gelmiştir. Çok da acı yaşamışlardır. Ama bana kalırsa Kürtlerimizin başına gelmiş en büyük bela PKK’dır. PKK’nın Kürtlerimizin başına gelmiş en büyük bela olduklarını bildikleri halde PKK diliyle siyaset yapan HDP de Kürtlerimizin başına gelmiş belalardan bir tanesidir.

Biz Kürt vatandaşlarımızın bu tasniflerle rencide edilmesini asla doğru bulmayız. Terör denilince Kürt denmesine asla razı olmayız. PKK denilince Kürtler denilmesine asla sessiz kalmayız. PKK, PKK'dır. Terör, terördür. PKK ve terörü zikrederken Kürtler demek alçaklıktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin