İYİ Parti 'işbirliği' kararını verdi. İYİ Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 'işbirliği' yapmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugünkü Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'im "Yerel seçimde iş birliği yapalım" teklifini masaya getirdi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu oy çokluğuyla CHP ile yerel seçimlerde işbirliğine hayır kararı aldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "İYİ Parti olarak, 2024 Yerel Seçimleri’ne ‘hür ve müstakil’ olarak yani Genel Başkanımızın dediği gibi özü başımıza gideceğiz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti 'işbirliği' kararını verdi. İYİ Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 'işbirliği' yapmayacak

İYİ Parti bugünkü Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yerel seçimde ittifak değil iş birliği yapalım" teklifini karara bağladı.

İYİ Parti'nin GİK'inden işbirliğine 'hayır' çıktı.

İYİ Parti Genel Balkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, "Allah utandırmasın.. Hür müstakil seçimlere katılıyoruz…" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti 'işbirliği' kararını verdi. İYİ Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 'işbirliği' yapmayacak

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ile genel merkez ek binada bir araya geldi.

"2 parti işbirliği yapacak mı?" sorusunun yanıtı İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu toplantısının ardından ortaya çıktı. İYİ Parti 'hayır' kararını oy çokluğuyla aldı.

Toplantıda 50 üye, Akşener'e, Özel'in seçim işbirliği teklifine ilişkin görüşlerini bildirdi. Alınan bilgiye göre oylama 35 hayır, 15 evetle sonuçlandı.

İYİ Parti 'işbirliği' kararını verdi. İYİ Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 'işbirliği' yapmayacak - Resim : 2

KÜRŞAD ZORLU'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK toplantısı sonrası açıklamada bulundu.

Hür ve müstakil olarak yerel seçimlere gireceklerini söyleyen Zorlu, “Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve fakat milli mukaddesatımıza, milletimizin üçüncü yol çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti olarak, 2024 Yerel Seçimleri’ne ‘hür ve müstakil’ olarak yani Genel Başkanımızın dediği gibi özü başımıza gideceğiz. Seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkacağız ve ‘İyi belediyecilik’ parolasıyla milletimize hizmet edeceğiz” dedi.

Kürşad Zorlu, oylama sonucunu paylaşmadı, 'oy çokluğuyla' dedi.

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili, Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz, “Hür ve müstakil” diye yazdı.

ÖZEL 'SAYGI DUYACAĞI' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alacakları her iki karara da saygılıyız. İttifak, daha doğrusu işbirliği kararı alırlarsa oturacağız, konuşacağız. Eski kararlarını sürdürmeye karar verirlerse buna da saygı duyacağız. Önümüze bakacağız" demişti.

BUGÜN NELER OLDU? 3 SAAT SÜREN BAŞKANLIK DİVANI TOPLANTISI

Kritik toplantı öncesinde İYİ Parti'de Başkanlık Divanı Toplantısı gerçekleşti. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantıya, başkanlık divanı üyelerinin yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Partiye yönelik yerel seçimde işbirliği teklifi görüşüldü. Kurmaylar, Akşener'e bu konudaki görüşlerini bildirdi.

Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının yanına gelen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Gayet güzel, herkesin görüşlerini ifade ettiği bir toplantı oldu." dedi.

İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ...

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, son 3 seçime Millet İttifakı çatısı altında girdi. Ancak 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Mart 2024'te yapılacak yerel seçimine 81 ilde kendi adayları ile girme kararı aldı. Aralarında İzmir, Kahramanmaraş ve Eskişehir'in de olduğu birçok il için adayını da açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Perşembe günü İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti ve "Yerel seçimde işbirliği yapalım" teklifini sundu. Edinilen bilgiye göre CHP'nin teklifi Ankara ve İstanbul gibi illeri kapsıyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin