İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert konuştu. Akşener, ekonomi yönetimini ve GES sistemini eleştirdi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, GES'i eleştirirken, "5’li çetenin gelirine endeksli, ‘YES’, yani ‘Yandaş Endeksli Senet’ çıkartırsa şaşırmayın" dedi. Akşener, Sakarya ziyaretleri hakkında bilgi verirken tank-palet fabrikasına da değindi. Akşener, "Karasu’ya uğradım. ‘Milyarlarca dolarlık yatırım’ dedikleri fabrikaya gittim. Neler oluyor biliyor musunuz? Yatırım-matırım yok. Fabrika sökülüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sert konuştu. Akşener, ekonomi yönetimini ve GES sistemini eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, göçmen sorununa ilişkin, "Bugün, Türkiye’de bir göç sorunundan bahsediyorsak; öncelikli olarak, mevcut sorunların, bir basiretsizlik veya bilinçsizlik olmadığını, maruz kaldığımız her olumsuzluğun, bizzat iktidar eliyle tasarlanan, bilinçli bir şekilde kurgulanarak, uygulanan, kasıtlı bir politikasızlık olduğunu da, bilmemiz gerekiyor. İşte bu nedenle; düzensiz göç sorunun muhatabı da, sorumlusu da, suçlusu da; bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yani esas mesele, sığınmacıların kendisi değil, para karşılığı, Türkiye’yi hendek ülke yapmayı kabul eden, bu iktidarın ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Antalya'da son dönemde yaşanan öğrenci intiharlarına ilişkin konuşan Akşener, "Elmalılı Hamdi Yazır yurtlarında yaşanan olayların araştırılması, soruşturulması ve gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması için konunun takipçisi olacağız. Gençlerimizi çaresizliğe iten, yaşamaktan vazgeçiren sebeplerin peşini bırakmayacağız" dedi.

GES TEPKİSİ: YANDAŞ ENDEKSLİ SENET ÇIKARILIRSA ŞAŞIRMAYIN

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı gelire endeksli senet (GES) girişimini eleştiren Akşener, "Meğer devlet hava meydanları ile kıyı emniyetinin gelirlerini pazarlıyorlarmış. Bu gelirler daha önce millete harcanırken şimdi GES alan tasarruf sahibine gidecek" dedi ve ekledi: "Nebati GES'ten sonra YES, yani yandaş endeksli senet çıkarırsa şaşırmayın."

ERDOĞAN'A ADAY ÇAĞRISINA YANIT: GECELERİ UYKULARININ KAÇTIĞINA EMİNİM

Erdoğan'ın altılı masaya 'Cumhurbaşkanı adayınızı açıklauyın" çağrısına da yanıt veren Akşener, "İşi gücü bıraktı, her fırsatta, 'Adayınız kim?' diye soruyor. 'Acaba benim yerime kim gelecek' diye, büyük bir merak içinde. Hatta bunun için, sandığa gömüleceğini bile bile, adaylığını bile açıkladı. Devir teslim heyecanıyla, geceleri uykularının kaçtığından eminim" dedi.

'SEN GİDECEKSİN İSTİBDAT BİTECEK'

Akşener, şöyle devam etti: "Sayın Erdoğan; sen hiç merak etme. Senin yerine, özgürlük gelecek! Senin yerine, adalet gelecek! Senin yerine, demokrasi gelecek! Senin yerine, liyakat gelecek! Senin yerine; huzur gelecek! Senin yerine, bereket gelecek! Sen gönlünü ferah tut. Sen gideceksin, İstibdat bitecek! Sen gideceksin; hürriyet gelecek! Sen gideceksin; güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek! Sen gideceksin, millet yeniden iktidara gelecek!"

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin giderek artmasının sebebi var. Yaşadığımız bu felaketlerle bize fark ettirilmek istenen bir gerçek var. 17 Haziran günü dünya çölleşme ve kuraklıkla mücadele günü. İklim krizi tüm dünyayı ama özellikle de konumu nedeniyle ülkemizi derinden etkileyen acil sorunlarımızdan biri. Türkiye maalesef su sıkıntısı çeken bir ülke. Topraklarımızın yaklaşık yüzde 60'ı çölleşmeye eğilimli.

ANTALYA'DAKİ ÖĞRENCİ İNTİHARLARI

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nin içerisinde bulunan Elmalılı Hamdi Yazır KYK Yurdu'nda yaklaşık bir aydır intihar vakaları yaşanıyor. Zor buldukları yurtlarda neler yaşadıklarını bilmek zorundayız. Eğer ortada gençlerimizin hayatlarını baskılayan şartlar varsa bunu öğrenmek zorundayız. Öğrencilerimizin barınma sorunu onları özel yurtlara mecbur bırakırken ve Enes'İn acısı hale tazeyken KYK yurtlarının da başıboş yönetimlere bırakılmasına göz yumamayız. Gerçeklerin bir an önce gün yüzüne çıkarılması için konunun takipçisi olacağız. Gençlerimizi karanlığa hapseden nedenlerin peşini bırakmayacağız. Ben defalarca bu kürsüden Erdoğan'ın vicdanına seslendim. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim bu ülkenin lügatından kadın, çocuk ölümlerini silelim dedim. Bu konuda tek bir somut adım atmadı, atmıyor. Çünkü kürsü şovları peşinde koşup hâlâ 3 maymunu oynuyor.

'YUNANİSTAN İLE DAVAMIZDA HAKLIYIZ'

Akşener, Türkiye'nin dış politikada derin bir krizin içinde olduğunu savunarak, "Bu derin krizin mimarı da tabii ki Sayın Erdoğan. Sonuçta biz O’na, boşuna Bay Kriz demiyoruz. Türkiye olarak, Yunanistan ile davamızda, sonuna kadar haklıyız. Ama Sayın Erdoğan yüzünden, haksız duruma düşmekten kaygılıyız. Çünkü bugün; 'Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum' diyen Sayın Erdoğan’ın, yarın; 'Şaka yapmıştım' deme ihtimali olduğunu, gayet iyi biliyoruz. Bugün; 'Benim için Miçotakis diye biri yok' diyen Sayın Erdoğan’ın, yarın; 'Kardeşim Miçotakis’le aramızı bozmaya çalıştılar' diyerek, işin içinden sıyrılıp, Türkiye’yi de taca çıkarabileceğini de çok iyi biliyoruz" diye konuştu. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin