İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'te partililere seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, "Madem hâlâ, anlatacak masalların, hayali hedeflerin, yalandan da bir vizyonun var, o zaman, hodri meydan. Getir sandığı, kararı milletimiz versin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'te partililere seslendi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti'nin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in açıklamaları:

2023’e 8 ay kala, bugünün Türkiye’sinde, milletimiz, ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Domatesi biberi, taneyle alıyor. Evinde, battaniyeye sarılarak oturuyor. “Tahıl ambarı yapacağız.” dedikleri Türkiye, buğday ithal ettiği için; belediyeler vatandaşa, ekmek karnesi dağıtıyor; iktidarın küçük ortağı, askıda ekmek stantları açıyor. “Lojistik üssü olacak.” dedikleri Türkiye’nin, nakliyecileri, yabancı sınır kapılarında, haftalarca bekliyor.

Katılımcı ve özgürlükçü anayasa vadettikleri Türkiye’de bugün çeteler sokaklarda siyasetçileri, gazetecileri dövüyor, gece yarısı, ev basıyor. Yandaş olmayan basına, para cezaları, iktidarı eleştiren gazetecilere, tweet atan 20 yaşındaki gençlere, hapishane yolları gösteriliyor.

Sayın Erdoğan, biz senin bu masallarını, çok dinledik. Ama artık anladık ki, sen bütün bunları, Türkiye için bir vizyon olarak değil, iktidarını ayakta tutmak için söylemişsin. Bu ucube sistemi, başımıza bela etmek için, milletine düpedüz, yalan söylemişsin.

Artık yeter. Milletçe artık bu masallardan, bıktık usandık. Madem hâlâ, anlatacak masalların, hayali hedeflerin, yalandan da bir vizyonun var, o zaman, hodri meydan. Getir sandığı, kararı milletimiz versin.
Hedef nasıl olurmuş, vizyon nasıl olurmuş, sana sandıkta öğretelim.

Aziz milletim, bay kriz ve liyakatsiz kadrolarının aklı, başka türlü çalışıyor. Bakın geçenlerde, Afrika ülkesi Zambiya’yla, bir anlaşma imzaladılar. İmzaladıkları anlaşmada diyor ki, “Gemilerle, karşılıklı liman ziyareti yapılması.” Yani Türk gemileri ve Zambiya gemileri, karşılıklı limanları ziyaret edecek. Ne güzel.

Güzel olmasına güzel de, ortada küçük bir sorun var, Zambiya’da liman yok. Çünkü Zambiya’da, deniz yok.
Viktorya Şelaleleri’ni deniz zanneden, üstün bir coğrafya bilgisiyle, karşı karşıyayız. Bu vesileyle buradan, Sayın Erdoğan ve liyakat abidesi arkadaşlarına, bir çağrıda bulunmak istiyorum. Hani Damat Bakan, uzaya dört şeritli yol yapacaktı ya. Hazır eliniz değmişken, aradan Zambiya’ya da bir deniz çıkarıverin.
Anlaşmanın ayakları, havada kalmasın. Siz, karasal coğrafyalara, deniz getirmeyi seversiniz.

Ne de olsa, daha önce, “Ankara’ya deniz getireceğim.” diyen de yine sizinkilerdi. Bir zahmet el atın da, Zambiya da hasretle beklediği denize sonunda kavuşsun. Yazıktır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin