İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu: İmamoğlu kararı Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Akşener İmamoğlu kararını eleştirerek, "Kadınlara sürtük sözünün suç sayılmadığı ülkede ahmak sözü suç sayıldı. Belediye başkanına ahmak demek meşru, ama ahmak sözünü iade etmek suç sayıldı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Eski DSP Milletvekili ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Melda Bayer, İYİ Parti'ye katıldı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu: İmamoğlu kararı Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. İşte Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Sayın Erdoğan; her sıkıştığında, “Bu konu siyasetin konusu değildir” diyerek, işin içinden sıyrılamazsın. Sana göre neyin siyasetin konusu olup olmadığı, beni zerre ilgilendirmiyor. Engin birikiminin ve derin fikirlerinin cefasını, zaten milletçe yıllardır çekiyoruz. Beni, Eskişehir’deki Nur Elif ilgilendiriyor, ve onun için senden hesap soracağım. Beni, Van’daki Muharrem ilgilendiriyor, ve onun için senden hesap soracağım. Beni, Adana’daki Emine ilgilendiriyor, ve onun için senden hesap soracağım. Sen bu memlekette varlık içinde yaşarken, kestane ballarıyla, manda yoğurtlarıyla, Medine hurmalarıyla, sefa sürerken, yokluktan, yoksulluktan ölen, açlığa mahkûm ettiğin çocuklarımız için, senden hesap soracağım. Bu kürsüden defalarca gündeme getirmeme rağmen, rüzgargülü projemizi, devreye almak yerine, utanmadan yasaklattığın için, senden hesap soracağım. Bunlar daha iyi günlerin." 

"Milletimizin ütüldüğü kumar masalarında bereket bulunmaz. Bereket milletin bulunduğu yerde olur."

"Kendi geleceği için türkiye'nin geleceği ile kumar oynayanlar bizi dinlemezler. Onların asıl dertleri cumhuriyetin kurucularıyla, cumhuriyetin banisi Atatürk ile."

"Millet iradesini yok sayıp demokrasiye indirmeye çalıştıkları darbenin karşılığında İstanbul'u iki kere kaybettiler. Belli ki hala daha akıllanmamışlar, hezimeti hazmedememişler. Bu sefer de Türkiye'yi kaybedecekler."

"İmamoğlu hakkında verilen hapis ve yasak kararı ile AK Parti iktidarının millet iradesini bastırmaya çalışan bir rejim olduğu gözler önüne serildi."

"Kadınlara sürtük sözünün suç sayılmadığı ülkede ahmak sözü suç sayıldı. Belediye başkanına ahmak demek meşru, ama ahmak sözünü iade etmek suç sayıldı."

"Bu karar Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gündemidir. Bu karar millet iradesine yapılmış vesayetçi bir müdahaledir. Bu karar Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir."

"İstanbul'u yargı gücünü kötüye kullanarak geriye alma peşindeler. Yıllarca bedavadan seçim kazanmanın şımarıklığını yaşadılar. Yıllarca milletimize meraba muamelesi yaptılar. Fakir fukaraya hak vermek bereket getirirmiş. Bugüne kadar duyduğum en iğrenç söz bu benim. Milleti nasıl görüyorlar?"

"Milletin gözünden neden düştüler biliyor musunuz? Çünkü millet AK Partiye mecbur olmadığını gördü."

"Bundan 20 sene önce nasıl Erdoğan'ın yanına koştuysam bu sefer de Ekrem kardeşimin yanına koştum. Bundan 20 sene önce nasıl Emine Hanım'ın yanına koştuysam... Kimseleri bulamamıştınız da bula bula beni bulmuştunuz. Ey Akit, Akit'in sahipleri. 1999. Hatırlıyor musunuz panik içinde Kocaeli'nden milletvekili adayı olan Meral Akşener'i panik içinde arayıp "Abla ne olursun bizi ziyaret et" dediğıinizde sizi ziyaret etmiştim hatırlıyor musunuz?.. Nasıl Emine Hanımın yanına koştuysam bu defa da Dilek kızımın yanına koştum."

"Biz iyiler, cesurlar, sizler ve ben zalimin karşısında zulme uğrayanın yanında her zaman olduk, olmaya da devam edeceğiz. Linç edilmeye çalışıldığında nasıl Kılıçdaroğlu'nun yanına koştuysam bugün de İmamoğlu'nun yanına koştum."

"Dün kendilerine yapılanları bugün Ekrem Başkan'a yapmaya çalıştılar. Ama artık bu meydanın boş olmadığını Saraçhane'de gördüler. Bugün hedefleri Ekrem Başkan. Haberi alır almaz yola çıktık, demokrasiminiz sahipsiz olmadığını hatırlatmak için dimdik durmak için Saraçhane'deydik. Dün neredeysek bugün de ordadayız, yarın da aynı yerde olmak için devam edeceğiz. Bu kafa yarın da hedefine Mansur Başkan'ı koyarsa bu sefer de bir saniye düşünmeden gecikmeden onun yanında dimdik dururuz."

"Bugün nasıl ki Saray sizinse Saraçhane bizimdir dediysek, gerekirse Beştepe sizinse Ankara bizimdir demeyi çok iyi biliriz. Eğer ki onlar seçim kazanma uğruna tehdit gördüğü herkesi bertaraf etmeye and içtiyse biz de milletin sevgisini kazanmış herkesin yanında kaya gibi durmaya and içtik."

"Ne yapmışım? Aramışım taramışım hakim değiştirmişim. Sonra hapis cezası verdirmişim. Sonra... Geldiğimiz noktada 1 kamyon dolusu ahmağın elinde Erdoğan ile karşı karşıyayız. Çok acıdım. İnsan cumhurbaşkanını takip eder, oh olsun biz yaptık der. Sayın Erdoğan bunu söylüyor, diğerleri diyor ki hayır Meral Akşener yaptı. E başka bazı ahmaklar da buna inandı. Birileri rol yaptı birileri inandı."

"Gerçeklerin mutlaka ortaya çıkmak gibi çok güzel bir huyu vardır. Kendi derdine düşen sensin Sayın Erdoğan, korkuyorsun. O kadar çok korkuyorsun ki zamanında sana yapılanın kendi yaşadığın haksızlığın önüne konulan siyasi engelin bir benzerini yaptıracak kadar aciz durumdasın. Hatta Ekrem Başkan'a çektiğin operasyonu savunmak için 20 sene önce okuduğun şiirin suç olduğunu söyleyecek kadar panik halindesin."

"Makam mevki için gözü dönenlerden değiliz. Demokrasiden taviz vermek bizim siyaset anlayışımıza aykırıdır. Her adaletsizliğin karşısında dimdik duracak babayiğitler olmuşsa bugün de bu firavun iktidarını yıkacak Musalar elbette var, onlarda buradadır."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu: İmamoğlu kararı Türk demokrasisine vurulmuş bir darbedir.

Öte yandan Eski DSP Milletvekili ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Melda Bayer, İYİ Parti'ye katıldı. Bugünkü İYİ Parti grup toplantısında Akşener'in konuşması öncesinde kürsüde bir konuşma yapan Bayer'in rozetini Meral Akşener taktı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin