İYİ Parti AK Parti'yle anlaştı mı? Eski İYİ Partili Aytun Çıray'ın iddiasına İYİ Parti Sözcüsü'ndan yanıt geldi: Böyle bir şey söz konusu değil

Eski İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, yerel seçimlere yönelik İYİ Parti’nin AK Parti ile anlaştığını ve AK Parti'nin İzmir'de aday çıkarmayacağını iddia etmişti. Bu iddialara dair soruyu İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti AK Parti'yle anlaştı mı? Eski İYİ Partili Aytun Çıray'ın iddiasına İYİ Parti Sözcüsü'ndan yanıt geldi: Böyle bir şey söz konusu değil

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkezde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, yerel seçimlere yönelik İYİ Parti’nin AK Parti ile anlaştığına dair iddiası sorulan Zorlu, “Bu iddiaların ciddiye alınacak bir yanı yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil" cevabını verdi.

Zorlu, şunları kaydetti: "Bu iddiayı ortaya atanlara şu soruyu sormak isterim: CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı belli mi? Bu konuda bazı kafa karışıklıkları var. Bu konuyu daha fazla irdelemelerini tavsiye ediyorum."

 

"HİÇBİR YETKİLİMİZ TOPLANTIDA YER ALMADI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da Altılı Masa'yı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldiğine yönelik haberler hatırlatılan Zorlu, “Bizim hiçbir yetkilimiz, temsilcimiz bahsedilen toplantıda yer almadı. Herhangi bir davet de tarafımıza gönderilmemiştir” dedi.

GAZZE'YE UÇAK GÖNDERİLECEK

İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Zorlu, gelinen aşamada İsrail'in kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef alarak olayı savaş olmaktan çıkardığını belirtti.

Kürşad Zorlu, şu an 5 binin üzerinde can kaybı, 10 binden fazla da yaralı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İnsanların acımasızca katledilmesine sessiz kalamayız. Türkiye ve başta bölge ülkeleri olmak üzere, tüm dünya bu duruma son vermek adına harekete geçmelidir. Bizim açımızdan Mehmetçiğimizin konumu ve kıymeti ise tartışmaya kapalıdır. Mehmetçiğimizin, sınırlarımız dışında görevlendirilmesi, ancak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunması halinde değerlendirilebilir."

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından Gazze'ye ulaştırılmak üzere, Genel Başkan Akşener himayesinde yardım çalışması başlattıklarını anlatan Zorlu, kargo uçağı kiralamak üzere THY Kargo ile temasların sürdüğünü, şartların uygun olması durumunda Gazze'de bir sahra hastanesi kurabilmek için koordinasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin