'İyi haber bekleniyor' Televizyonlar Karaman'dan canlı yayında

Karaman’da bir maden ocağında su kaynağındaki patlamanın ardından ocağı su bastı. 18 işçinin mahsur kaldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
'İyi haber bekleniyor' Televizyonlar Karaman'dan canlı yayında

Ermenek İlçesi'nin kömür ocaklarının yoğun olduğu Güneyyurt Beldesi ile Pamuklu Köyü arasında bulunan Has Şekerler Madencilik Ltd. Şti.'ye ait linyit kömürü ocağındaki olay bugün saat 12.15'te meydana geldi. Sabah vardiyasındaki işçiler üretim yaparken, ocağın yeraltı su seviyesinin altında bulunan 350 metrelik bölümde bir anda galeriye su dolmaya başladı. Bu bölümde çalışan işçilerden 8'i kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.



Bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans gönderildi. Maden ocağı yetkilisi ocaktaki suyun boşaltılmasının en az 3 gün sürebileceğini belirtti.



NTV'ye konuşan maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar ise 350 metre yerin altındaki galerinin tamamının su altında kaldığını açıkladı ve "İçerde 18 kişi var. 26 kişiydi 8’i çıkarıldı" dedi. 



İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait ocakta meydana gelen olayın ardından çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.



Kurtarma ekiplerinin çalışması aralıksız sürerken, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndan da bölgeye 16 kişilik kurtarma ekip gönderildi.





Yaşanan maden faciasından sağ kurtulan işçi Kerim Parlar Habertürk canlı yayınında dehşet anlarını anlattı:

 

“Biz arkadaşlarla aynı hizada çalışıyorduk. Bir anda fırtına çıkar gibi oldu. Arkadaşlar ‘kaçın’ dediler. Diğer arkadaşlar peşimizden gelmediler. Biz geriye döndük ama ‘bize kaçın’ dediler.

 

Tırmandık o esnada su arkamızdan geldi. Maskelerimiz yanımızdaydı. Ama maskelerimizi takma fırsatımız olmadı. Panikledik, nefesimizin kesileceğini düşündük. Kendi imkanlarımızla bir arkadaşımızı çıkardık.



"18 işçinin mahsur kaldığı madenden kareler" Galerisine Göz At



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin