İTO'daki dolandırıcılık skandalı yargıya taşındı

630 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük ve köklü ticaret odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nda dolandırıcılık skandalı yaşandı... İTO Başkanı Şekib Avdagiç, geçtiğimiz İTO Meclis Toplantısı'nda konunun yargıya taşındığını ve bir çalışan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. O dosyanın ayrıntılarına Medyatava ulaştı...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel İTO'daki dolandırıcılık skandalı yargıya taşındı

İTO Başkanı Avdagiç, Oda'nın bir personeli hakkında evrakta usulsüzlük yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Avdagiç, yapılan Oda içi denetimlerde ortaya çıkarılan usulsüzlükle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Bu olayı öğrendiğimde kararlılıkla üzerine gidilmesi talimatı verdim. Yapılan incelemelerde, geriye doğru gidildiği zaman şu anki bulgulara göre 2016 yılına kadar birtakım olumsuzluklar ortaya çıkarıldı. İlgili personel hakkında en hızlı şekilde disiplin soruşturması açıldı. Ardından toplanan belgelerle konu mahkemeye intikal ettirildi. Mahkeme de sunulan belgelerin içeriğini dikkate alarak ihtiyati haciz uygulamaya karar verdi. Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. İlgili çalışanın iş akdi Odamız yönetim kurulunun ilk toplantısında feshedilmiştir."

Avdagiç, konunun mahkemeye intikal ettiğini, bundan sonra hukuki sürecin takip edileceğini kaydetti.

O usülsüzlük dosyasının ayrıntılarına Medyatava ulaştı. Hakkında suç duyurusunda bulunulan çalışanın muhasebe servisinde çalıştığı öğrenildi. Ancak usulsüzlüğe bulaşan çalışan sayısının artabileceği kaydedildi. Usülsüzlüğün boyutunun 10 milyonu bulabileceği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin