İtalyan medyası Özkahya'yı sınıfta bıraktı

Hakem Halis Özkahya'nın yönetimi, İtalyan spor basınınca olumsuz yönde eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
İtalyan medyası Özkahya'yı sınıfta bıraktı

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki performansıyla gündeme gelen hakem Özkahya, Lazio'nun Saint Etienne'i 3-2 yendiği Avrupa Ligi maçının ardından bu kez İtalyan spor basınınca manşete taşındı. 



Roma merkezli spor gazetesi Corriere dello Sport, Halis Özkahya'ya 10 üzerinden 5 notunu vererek, "Türkiye'de fizik öğretmenliği yapan ve İtalyan hakemlerine benzetilen Türk hakem Özkahya'nın yönetimi çok kötüydü. Saint Etienne'den Beric'in atılması hataydı. Kartlarla adeta kavga etti" değerlendirmesini yaptı. 



Haberde, Türk hakemin düdüğüne fazla başvurmayarak oyunu akışına bırakmasına rağmen pek çok faul kararının hatalı olduğu ve düdük çalması gereken pozisyonları es geçtiği görüşüne yer verildi. Beric'in kırmızı kart pozisyonunda dirseğini kasıtlı hareket ettirmemesine rağmen Laziolu Mauricio'nun darbenin etkisiyle burnunun kanamasının, hakemin kararında etkili olduğu da ifade edildi.



Tuttosport gazetesi de Özkahya'ya 5 notunu vererek kararlarıyla maçın sonucuna etki ettiğini ve özellikle Saint Eteinne'den 2 futbolcuya çıkardığı kırmızı kartların mücadelenin gidişatında belirleyici olduğunu yazdı.



La Gazzetta dello Sport ise Özkahya'nın maçta iyi bir yönetim sergilese de Beric'e gösterdiği kartın çok ağır olduğunu, Mousthapa Sall'a çıkardığı kırmızı kartın ise doğru olduğunu belirterek Özkahya'ya 6 puan verdi.



Bu arada, Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli de maçın ardından yaptığı açıklamada önemli bir galibiyet aldıklarını, buna hakemin de kırmızı kart kararlarıyla yardımcı olduğunu söyledi.



Özkahya'nın maçta sergilemiş olduğu yönetim, Laziolu taraftarlar tarafından ise beğenildi. Mavi-beyazlı renklere gönül verenler, sosyal paylaşım sitelerinde hakemi öven yorumlarda bulundu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin