İtalyan basını: Basın özgürlüğü için kara gün

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davadan dün çıkan karar ve adliye önündeki saldırı girişimi, İtalyan gazetelerinin baş sayfalarında yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
İtalyan basını: Basın özgürlüğü için kara gün

Türkiye'de siyaset dünyasında yaşananlar, bunların uluslararası politikadaki yansımaları ve basın özgürlüğüyle ilgili endişeler bugünkü İtalyan gazetelerinin ana sayfalarında yer alırken, Başbakan Matteo Renzi de AB-Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasıyla ilgili kaygılarını dile getirdi.



Başbakan Renzi, dün Floransa'da AB'nin mevcut durumunun görüşüldüğü "State of the Union" toplantısında yaptığı konuşmada AB-Türkiye göçmen anlaşmasına atıfla "Türkiye'de yaşanmakta olanlar, AB ile Türkiye arasındaki anlaşmaya yeni bir gözle bakmayı gerektiriyor, yeni bir soru işareti yaratıyor. Bu anlaşma tek çözüm olarak kabul edilemez" dedi.



Renzi'nin bu sözleri bugün La Stampa gazetesinin manşetinde "Renzi: Türkiye'ye güvenmiyorum" şeklinde yer aldı.



La Stampa, "Erdoğan'ın gitikçe sertleşen çizgisi karşısında İtalya bu anlaşmanın artık doğru olmadığını düşünüyor" diye yazdı.



'Avrupa'ya bir tokat daha'



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılacağı açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye yönelik "Biz yolumuza, sen yoluna" çıkışı ve gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davadan dün çıkan karar ve adliye önündeki saldırı girişimi, diğer İtalyan gazetelerinin de baş sayfalarında yer aldı.



Il Sole 24 Ore gazetesi, "Türkiye-AB: Erdoğan'dan 'hayır', "Basın özgürlüğü için kara gün" ve "Avrupa'ya bir tokat daha" başlıklarını kullandı.



Il Manifesto, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki hapis kararı ve adliye önündeki saldırı yanı sıra, Erdoğan'ın AB'ye tepkisini "Davutoğlu'nu kovmasının ardından Sultan Erdoğan'dan AB'ye: Terörle mücadele yasasını değiştirmeyeceğim" başlığıyla duyurdu.



Il Secolo XIX "Basına karşı Türk öfkesi" başlığının altında, "Renzi: Erdoğan anlaşmalara saygı göstermiyor" diye yazdı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin