İtalya'da genç kadın vahşice katledildi: Şüphelisi Türk çıktı kaçmaya çalışırken yakalandı

İtalya'da 21 yaşındaki Celine Frei Matzohl, eski erkek arkadaşı Ömer Çim'in dairesinde ölü bulundu. Türk asıllı Çim cinayet şüphesiyle tutuklanırken, olay ülkede büyük bir öfkeye yol açtı. Türk asıllı Çim, Avusturya'ya kaçmaya çalışırken yakalanarak tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
İtalya'da genç kadın vahşice katledildi: Şüphelisi Türk çıktı kaçmaya çalışırken yakalandı

21 yaşındaki genç kadın pazar sabahı eve gelmediği için annesi tarafından kayıp olduğu bildirildi. Bunun üzerine jandarma, Frei Matzohl’un eski erkek arkadaşı olan Ömer Çim’in dairesine gitti ve kapıyı kimse açmayınca içeri girdi.

DEFALARCA BIÇAKLANMIŞ

Jandarma, dairede genç kadının pek çok kez bıçaklanmış cesedi ile karşılaştı.Aslen Türk olan 28 yaşındaki Çim, baş cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Silandro Belediye Başkanı Dieter Pinggera, köyün şokta olduğunu belirterek, “Celine Frei Matzohl'un Silandro’da çok popüler bir insandı. Spor ve gençlik etkinliklerinde yer alıyordu. Sevgi dolu ve yardımseverdi. Ailesi de kasabada çok iyi tanınıyor. Hatırladığım kadarıyla Silandro'da son 50 yılda hiç cinayet işlenmemişti. Aileye başsağlığı diliyoruz." dedi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

Bununla birlikte, Frei Matzohl’un haziran ayında eski erkek arkadaşı Çim hakkında saldırı ve ağır tehdit şikayeti ile suç duyusunda  bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, Çim’in genç kadını takip etmek için Temmuz ayı sonunda Laces'deki bir oteldeki işinden ayrıldığı belirtildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI ELE VERİYOR

Ayrıca Çim'in Facebook'tan yayımladığı bir gönderi de yetkililerin ilgisini çekti. Çim'in gönderisinde şu ifadeler yer alıyor:

"Ağustos ayında özel bir gece için çok fazla şeyi riske atmama rağmen, tek biir hatanın her şeye mal olacağını hiç düşünmemiştim."

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Savcı adına soruşturmayı başlatan Silandro ve Bolzano jandarmaları, daha önceki bulgularına dayanarak genç kadının eski erkek arkadaşından hemen şüphelendi. Cesedin bulunmasından hemen sonra, Çimbir arama başlatıldı. Vinschgau Vadisi'nin tüm alanı bir helikopterinin yardımıyla tarandı.Pazar günü öğleden sonra sonra saat 17:00 sularında Çim, Graun yakınlarında görüldü. Avusturya'ya kaçmak isteyen Çim, Reschen geçidinde, kolluk kuvvetlerinin müdahalesinin ardından yakalandı.Çim suçu kendi işlediğine dair bir itrafta bulunmadı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin