İtalya sıcak havalarla boğuşuyor. Çok sayıda kent 'kırmızı alarm' kapsamına alındı

İtalya'da Kuzey Afrika'dan gelen yeni bir sıcak hava dalgasının etkisiyle, aşırı sıcak hava koşullarıyla ilgili olarak önlemler alınıyor. Bugün 12, yarın 16 ve çarşamba günü ise 17 kent, en yüksek risk seviyesi olan "kırmızı alarm" durumuna dahil edildi. Bu adım, aşırı sıcaklarla başa çıkmak ve halkı uyarmak amacıyla atıldı.

Google Haberlere Abone ol
İtalya sıcak havalarla boğuşuyor. Çok sayıda kent 'kırmızı alarm' kapsamına alındı

Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklar sebebiyle bugün 12 kentte "kırmızı alarm" ilan etti, yarın bu kapsama alınan kentlerin sayısının 16'ya çıkarılacağını, 23 Ağustos Çarşamba günü de 17 kentte "kırmızı alarm" uygulanacağını duyurdu.

Bugün Roma, Bolonya, Bolzano, Brescia, Floransa, Frosinone, Latina, Palermo, Perugia, Rieti, Torino ve Verona'da "kırmızı alarm" veren Bakanlık, yarın bu kentlere Cenova, Milano, Napoli ve Trieste'nin, çarşamba da Venedik'in ekleneceğini belirtti.

Kuzey Afrika kaynaklı sıcak hava dalgasının, özellikle 24-25 Ağustos'ta sıcaklıkların 38-40 dereceyi bulmasına yol açabileceği kaydedildi.

Brescia ve Floransa kentlerinde sıcaklıkların 39 dereceyle zirve yapmasının beklendiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, "kırmızı alarm" verilen kentlerde öğle saatlerinde güneşe maruz kalınmaması konusunda uyarıda bulundu, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olanların durumunun da dikkatle gözlenmesi gerektiğini bildirdi.

Etiketler italya sıcak hava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin