İşyeri e-postası kovdurdu!

Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı bundan böyle maillerinizi işveren kontrol edebilecek.

Google Haberlere Abone ol
İşyeri e-postası kovdurdu!

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Anayasa Mahkemesi, özel bir şirketin, “yasak aşk” yaşadığından şüphelendiği iki çalışanının kurumsal e-posta adreslerini kontrol ederek, elde ettiği bu içerikler üzerinden iş akitlerini feshetmesine onay verdi.



Yüksek Mahkeme, iki çalışanın yaptığı “Özel hayata saygı ve haberleşmenin gizliliği haklarımız ihlal edildi” başvurusunu reddetti. İstanbul’da uluslararası bir şirket, çalışanları evli olan O.Ö. ile Ö.K’nin kurumda “Evlilik dışı ilişki yaşadıkları” söylentisi ve aynı yerde çalışan O.Ö’nün eşinin ihbarı üzerine ikilinin kurum bilgisayarlarını incelemeye aldı.



Bilgisayarlarda, şirketin tahsis ettiği e-posta hesaplarından ikili arasında duygusal ilişki ve müstehcen yazışma olduğunu gösteren görüşmeler tespit edildi. Şirket, İş Yasası’ndaki “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” gerekçesiyle O.Ö. ve Ö.K’yi 2012’de işten attı. İki çalışan, Bakırköy 12. İş Mahkemesi’nde işe iade davası açtı.



Şirket, yazışmaları delil olarak sundu. Çalışanlar haksız buldu. O.Ö ve Ö.K, AYM’ye başvurdu. AYM ikilinin haklarının ihlal edilmediğine oybirliğiyle karar verdi. Kararda şirket yönetiminin iddiaların doğruluğunu teyiti için e-posta’ları incelemesinin “meşru bir amaç” taşıdığı ve ölçülü olduğu savunuldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin