İsveç'te Kur'an yakılması tepkileri çekmişti! NATO öncesi Erdoğan, İsveç Başbakanı ile görüşecek

NATO, tarihinin en önemli zirvelerinden birini gerçekleştirecek. Vilnius Zirvesi’nde başlıca gündem İsveç’in NATO üyeliği. Bu konuda tüm gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. Zirve öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri’yle bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te Kur'an yakılması tepkileri çekmişti! NATO öncesi Erdoğan, İsveç Başbakanı ile görüşecek

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre; NATO genelindeki beklenti İsveç’in Vilnius Zirvesi’ne üye olarak davet edilebilmesiydi. Türkiye’nin terörle mücadele kaynaklı çekincelerinin giderilmemesi ve İsveç’in geçen yıl üzerinde uzlaşılan üçlü muhtıradan doğan yükümlülükleri yerine getirmediği görüşünde olmayı sürdürmesi bu opsiyonu ortadan kaldırdı. İsveç, zirveye davetli ülke olarak katılacak.


Zirve öncesinde Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasında bugün gerçekleştirilecek görüşmede kapsamlı değerlendirme yapılacak olsa da bu toplantıdan belirleyici sonuç çıkma olasılığı pek yüksek değil. Zirve bitmeden üyelikle ilgili olumlu ilerleme sağlanıp sağlanmayacağı da büyük ölçüde Erdoğan’ın vereceği karara bağlı olacak. Türkiye’nin kararı için müzakereler son ana kadar sürdürülecek olsa da başta ABD olmak üzere bazı ülkelerden İsveç’in üyeliği için “Şimdi olmasa da çok yakın bir zamanda” mesajları gelmeye başladı. NATO liderleri hem Türkiye’yi hem de İttifak’ı yakından ilgilendiren “bölgesel planlar” konusundaki son sözlerini de Vilnius’ta söyleyecekler

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin