İsveçli gazeteciye İstanbul'da büyük şok!

İsveç Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı bindiği tramvayda yankesici tarafından soyuldu.

Google Haberlere Abone ol
İsveçli gazeteciye İstanbul'da büyük şok!

Türkiye Gazeteciler Sendikası davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İsveç Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Ame Willi Geirc Konig, bindiği tramvayda yankesici tarafından soyuldu. Zanlıyı, takipte olan Güven Timleri suçüstü yakaladı.



Açılış, kutlama ve miting gibi etkinliklerde protokole yaklaşan ve yankesicilik yapan zanlı bu kez yakayı ele verdi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi’nin davetlisi olarak düzenlenen bir seminere katılmak üzere Türkiye’ye gelen İsveç Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Ame Willi Geirc Konig, yankesici şokuyla karşılaştı. Seminere katılmak üzere tramvaya binen Konig, kendisini takip eden Halil B. (60) tarafından soyuldu.



Daha önce birçok sabıkası bulunan ve özellikle mitinglerde protokol üyelerine yaklaşarak yankesicilik yaptığı belirlenen Halil B.’yi takipte tutan Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıyı tramvayda Konig’in cebinden parasını çalarken suçüstü yaparak yakaladı. Hırsızlık yaptığını kabul etmeyen zanlının üzerinden Konig’e ait 365 Euro çıktı. Güven Timleri tarafından gözaltına alınan zanlı, işlemleri yapılmak üzere Kumkapı Polis Merkezi’ne teslim edildi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin