İstiklal'deki bombalı saldırı sonrasında hedef gösterilmişti. Jiyan Tosun hakkında koruma kararı verildi

Zafer Partili Adem Taşkaya, pazar günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından, sosyal medyada Jiyan Tosun'u saldırının failiymiş gibi gösteren bir paylaşım yapmıştı. Gelişmenin ardından Tosun ve ailesi çok sayıda telefon araması ile ölüm tehditleri almıştı. Ölüm tehditleri alan Tosun'a koruma kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal'deki bombalı saldırı sonrasında hedef gösterilmişti. Jiyan Tosun hakkında koruma kararı verildi

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Adem Taşkaya'nın hedef göstermesinin ardından ölüm tehditleri alan Avukat Jiyan Tosun'a koruma kararı verildi.

Evrensel gazetesindeki habere göre Zafer Partili Adem Taşkaya, pazar günü gerçekleşen bombalı saldırının ardından, sosyal medyada Jiyan Tosun'u saldırının failiymiş gibi gösteren bir paylaşım yapmıştı. Gelişmenin ardından Tosun ve ailesi çok sayıda telefon araması ile ölüm tehditleri almıştı. Suç duyurusunda bulunması geciktirilen Avukat Jiyan Tosun, can güvenliği olmadığını belirterek geceyi adliyede geçirmişti.

GELİŞME, BAKAN BOZDAĞ'A SORULDU

Gelişme Adalet Bakanlığının bütçe görüşmelerine yansıdı. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Av. Jiyan Tosun'un hedef gösterilmesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. Gülüm, "Avukat Jiyan Tosun'un Adem Taşkaya tarafından yalan haber ile bombacı avukat denilerek hedef gösterilmiştir. Ardından birçok sitede kendisinin ve yakınlarının bilgilerinin hedef gösterilerek paylaşılması üzerine ne kendisinin ne de yakınlarının can güvenliği kalmamıştır. Bu konuda hangi önlemler alındı, güvenliği nasıl sağlanacak?" ifadesini kullandı.

BOZDAĞ: KORUMA KARARI VERİLDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Avukat Jiyan Tosun’un pazar gecesi 22.30 sıralarında Küçükçekmece Adliyesine gelerek; Taşkaya'nın hedef göstermesinin ardından kendisinin ve ailesinin yoğun şekilde tehdit edildiğini belirtiğini ve konuyla ilgili şikayetçi olduğunu aktardı.

Bozdağ, "Müştekinin terör olayıyla ilgili olmadığı bilgisinin alınması üzerine müştekinin can güvenliği tesis edilerek müşteki ve avukatının polis ekip aracılığıyla Avcılar Polis Merkez Amirliğine müracaatı sağlanmış ve müştekinin ifadesi alınmıştır" dedi.

Bozağ ayrıca Jiyan Tosun'un 14 Kasım Pazartesi günü de ayrıntılı beyanının alınarak dosyaya konulduğunu, Avcılar Kaymakamlığına Tosun'un can güvenliğinin sağlanması hususunda savcılık tarafından müzekkere yazılıp akabinde koruma kararı verilerek Jiyan Tosun'a tebliğ edildiğini belirtti.

 

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde dün (13 Kasım'da) meydana gelen patlamanın ardından Zafer Partili Adem Taşkaya, sosyal medya hesabından avukat Jiyan Tosun'u bombalı saldırının faili gibi gösterdi. Hedef gösterilen Jiyan Tosun, hızla ölüm tehditleri almaya başladı. Tosun, bu gelişmeler karşısında dün gece adliyeye giderek, "can güvenliğim yok" diyerek sabaha kadar adliyede bekledi. Sabah saatlerinde ise Tosun, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TELEGRAM'DA GÖRMÜŞ!

Artı Gerçek'e konuşan Zafer Partili Adem Taşkaya, hedef gösterdiği Jiyan Tosun'la ilgili yazdıklarını "Telegram gruplarında dolaşıyordu ben de oradan görüp paylaştım. Yanlış olduğunu anlayıp silmek istedim, bant genişliği daraltılınca silemedim" sözleri ile açıklamıştı.

JİYAN TOSUN HEDEF GÖSTERİLMESİNİ, TEHDİTLERİ VE SAVCILIĞIN TUTUMUNU ANLATMIŞTI

Gelişmeden bir gün sonra İHD ile basın toplantısı düzenleyen Av. Jiyan Tosun, kendisinin ve ailesinin kişisel bilgilerinin resmi kurumlarca üçüncü şahıslarla paylaşıldığını söyledi. Tehditleri ve bununla ilgili şikayetinin alınmasının geciktirildiğini anlatmıştı. 

Avukatı açıklama yapmıştı

Jiyan Tosun'un avukatı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

13/11/2022 tarih, saat 22.30 sıralarında müşteki Jiyan Tosun ve avukatı Jiyan Kaya, Küçükçekmece Adliyesine gelerek Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya’nın 13/11/2022 tarihinde Taksim’de meydana gelen hain saldırının failinin kendisi olduğuna ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle aynı platform üzerinden birçok kimse tarafından tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını belirterek şikâyetçi olmuştur.

Müştekinin terör olayıyla ilgili olmadığı bilgisinin alınması üzerine müştekinin can güvenliği tesis edilerek müşteki ve avukatının polis ekip aracılığıyla Avcılar Polis Merkez Amirliğine müracaatı sağlanmış ve müştekinin ifadesi alınmış. Ayrıca müştekinin 14/11/2022 tarihinde sabah saatlerinde Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etmesi üzerine ayrıntılı beyanı da alınarak dosyaya konulmuş, Avcılar Kaymakamlığına müştekinin can güvenliğinin sağlanması hususunda da savcılık tarafından müzekkere yazılmış. Akabinde, müştekiye çağrı üzerine koruma kararı verilerek karar müştekiye tebliğ edilmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin