İstiklal Caddesi'ndeki hiçbir mekana giremediler!

Fiziksel engelliler, Taksim İstiklal Caddesi'nde yemek yiyecek, kahve içeçek, alışveriş yapacak mekan aradı ama bulamadı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi'ndeki hiçbir mekana giremediler!

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği üyesi fiziksel engelliler, mimari engellere dikkat çekmek için Taksim'deydi.



İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen engelliler, yemek yemek, kahve içmek, para çekmek, alışveriş yapmak için yürümeye başladı.



Engelliler, ilk uğradıkları restoranda içeri bile buyur edilmedi. Bir diğerinde iyi niyetli garsonlar kendilerini taşıyabileceğini söyledi ancak 60 kilo ağırlıktaki tekerlekli sandalyeyi kaldırmanın kendileri için ne kadar büyük bir risk taşıdığının farkında değildi.



Bir teknoloji mağazasında, satış elemanları mouse almak isteyen engellilere hangi modeli istediklerini sordu, "Çeşitleri görmek istiyoruz" diye yanıt alınca, gülerek "hepsini getirelim" dedi. Ancak getirmedi.



Bir kahve dükkanında "yardım için basınız" butonu vardı. Çalışanlar ne isterlerse kapıya getirebileceklerini söylediler; ancak içeri girip kahve içmek mümkün değildi. Yine arabayı taşıma teklifinde bulundular.



Kitap da alamadılar, bankadan para da çekemediler. Cadde üzerindeki hiçbir mekana kaldırım olduğu için giremediler.



Normalde kanunlara göre mekanların engellilere uygun olması gerekiyor. Mekanlarda asansör olması, engelli tuvaleti olması ayrıca mekandaki düzenlemede de masaların, sandalyelerin konumunun engellilere uygun olması lazım.



Haberin detayı için tıklayın.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin