İstiklal Caddesi'nde yüzleri maskeli bir şekilde dolarları havaya saçmışlardı. Bir kişiye 7 ay 15 gün hapis cezası verildi

İstanbbul'da İstiklal Caddesi'nde yüzleri maskeli bir şekilde dolarları havaya saçarak çevredeki vatandaşların dağıtılan paraları almasını teşvik eden kişilerin davasında karar verildi. Mahkeme, bu eylemin azmettiricisi olan bir sanığı 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi'nde yüzleri maskeli bir şekilde dolarları havaya saçmışlardı. Bir kişiye 7 ay 15 gün hapis cezası verildi

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 Ağustos 2023'de yüzleri maskeli şekilde 1 dolarlık banknotları havaya saçarak orada bulunan vatandaşların dağıtılan paraları alırken çekilen görüntülerini “Taksim'de muhtaçlara dolar dağıtalım dersek” yazısı ile sosyal medya üzerinden paylaşan 14 sanıklı davada karar çıktı.

İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık avukatları hazır bulundu.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, 7 sanığın İstiklal Caddesi üzerinde 1 dolarlık banknotları havaya saçmalarını, saçmış oldukları paraların vatandaşlar tarafından toplanma anını video kaydına almalarını ve bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla eylemlerinin ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçunu oluşturduğunu aktardı.

Sanıklardan Serhat G.'nin eylemi kendisinin planladığının, diğer sanıkları kendisinin bir araya getirdiğinin ve olay anına ilişkin videoyu sosyal medyada kendisinin paylaştığına dair beyanlarının olduğunun aktarıldığı mütalaada, sanığın suçun azmettireni olduğu da belirtildi.

Ekonomik durumu iyi olmayan insanları aşağılama kastıyla hareket ettikleri belirtildi
Açıklanan mütalaada, sanıkların eylemleri öncesi sosyal medyadan “OnlyFans'dan kazandıklarımızı muhtaçlara dağıtmaya gidiyoruz'' şeklindeki paylaşımları ve söz konusu görüntüleri “halkımızı dolara karşı ezdirmeyeceğiz” başlığı altında paylaşmaları gerekçesiyle ekonomik durumu iyi olmayan insanları aşağılama kastıyla hareket ettikleri kaydedildi.
Açıklanan mütalaada, aralarında sanık Serhat G.'nin de bulunduğu 8 sanığın 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, diğer 6 sanığın ise atılı suçu işlediklerine dair yeterli delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatına karar verilmesi talep edildi.
Duruşmada savunma yapan sanık avukatları önceki savunmalarını tekrarlayarak müvekkillerinin beraatlarını istediler.

1 SANIĞA 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, eylemin azmettiricisi olan sanık Serhat G.'nin ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Mahkeme ayrıca, 13 sanığın ise üzerlerine atılı suçu işlediklerinin sabit olmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatına hükmetti.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin