İstiklal Caddesi'nde teröre karşı tek ses. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı, teröre tepki gösterildi

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenler için olay yerinde anma düzenlendi. Vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler, saldırının meydana geldiği alana kurulan platforma gelerek, karanfiller bırakıyor. Kimi vatandaşlar dua ederek, kimileri de gözyaşı dökerek hayatını kaybedenleri yad ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Polis Emeklileri Derneği, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan da ziyaretçiler arasındaydı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi'nde teröre karşı tek ses. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı, teröre tepki gösterildi

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alana karanfiller bırakılarak yad ediliyor.

Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırının ardından olayın yaşandığı alana kurulan platforma ziyaretler sürüyor.

Vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler, saldırının meydana geldiği alana kurulan platforma gelerek, karanfiller bırakıyor. Kimi vatandaşlar dua ederek, kimileri de gözyaşı dökerek hayatını kaybedenleri yad ediyor.

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı caddede, hassas burunlu köpekler de zaman zaman gezdiriliyor.

Öte yandan, yerli ve yabancı turistlerin, terör saldırısının ardından Beyoğlu Belediyesi'nce İstiklal Caddesi'ne yerleştirilen Türk bayraklarının önünde fotoğraf çektirdiği gözlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Taksim Meydanı'nda patlamanın yaşandığı bölgedeki esnafı ziyaret etti.

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti ve beraberindeki bir grup da olayın yaşandığı alana gelerek, platforma karanfil bıraktı.

Eşitti, konuşmasında hayatların etkilendiği ve acıların yaşandığı bu tür olaylarda devletin ve milletin yanında olduklarını dile getirdi.

Emekli polisler, terörü lanetledi

Türkiye Polis Emeklileri Derneği üyesi bir grup, Taksim Meydanı'nda bir araya geldikten sonra İstiklal Caddesi'nde patlamanın gerçekleştiği alana yürüdü.

Terör saldırısının yaşandığı noktaya karanfil bırakan gruptakiler, platformun başında yaşamını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Grup adına konuşan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Genel Başkanı Doğan Şimşek, İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü meydana gelen, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı hain PKK terör örgütü saldırısının tüm milleti derinden üzdüğünü ifade etti.

Devlete ve millete karşı yapılan terör olaylarını kınadıklarını ve lanetlediklerini vurgulayan Şimşek, "Terör bir insanlık suçudur. Bu olayları yapanların ve iştirakçilerin en kısa zamanda cezalarının verileceğinden şüphemiz yoktur. Devletimiz her zaman güçlüdür. Bu gibi olaylara meydan vermeyecektir." dedi.

Bu günlerde birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini kaydeden Şimşek, her zaman devletin yanında ve emrinde olduklarını, emekliye ayrılmalarına rağmen verilecek her göreve hazır olduklarını bildirdi.

 

Şimşek, hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenleri, olayın yaşandığı alana karanfil bırakarak andı.

Maşalyan, Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin yaşamını yitirmesine, 81 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısının gerçekleştiği alanı ziyaret etti.

Burada hayatını kaybedenlerin anısına kurulan platforma karanfil bırakan Maşalyan, saldırıda yaşamını yitirenleri andı.

İstiklal Caddesi'nde teröre karşı tek ses. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı, teröre tepki gösterildi - Resim : 2

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan ve 39 ilçeden kadın kolları başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, terör saldırısında hayatını kaybedenleri İstiklal Caddesi'nde andı.

Rabia İlhan ve beraberindekiler, Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısının yaşandığı alana gelerek, hayatını kaybedenlerin anıldığı platforma karanfil bıraktı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan İlhan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları olarak, 39 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle, hain saldırının gerçekleştiği alanda olduklarını söyledi.

Kadınlar olarak terörün karşısında her daim dik durduklarını ve dik durmaya devam edeceklerini belirten İlhan, "Bu hain saldırı bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yapılmış bir saldırıdır. Bu bize Kıbrıs'ın Taksim'den cevabıdır. Bu bize Diyarbakır annelerimizin Taksim'den cevabıdır. Bu Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışı diplomasisine Taksim'den verilen bir cevaptır. Ancak biz devletimize güveniyoruz." diye konuştu.

İlhan, şöyle devam etti: "Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler, buna maşa olanlar, şunu bilmelidir ki annelerin acısı büyük olur ama annelerin acısı büyük olduğu kadar ahları da büyük olur. Bu anlamda annelerin ahının bulunduğu hiçbir yerde hiç kimse yaşayamaz. Terör örgütlerinin tamamını inşallah bu annelerin ahında yok etmeye hep birlikte hazırız. Acımızı yüreğimize gömüp bugüne kadar her konuda mücadele ettiysek, terörle mücadele konusunda da siyasetten ekonomiye, akademiden sağlığa her sektörde bulunan kadınlarımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında olduklarını ifade eden İlhan, "Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin tesisini, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep birlikte, her şeye, herkese rağmen devam ettireceğiz. Başımız sağ olsun." dedi.

İstiklal Caddesi'nde teröre karşı tek ses. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı, teröre tepki gösterildi - Resim : 3

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Türk milleti büyüktür, devletimiz büyüktür. Bu tip terör eylemlerine asla boyun eğmeyecektir. İstanbul'umuzun, Türkiye'mizin göz bebeğinde, Beyoğlu'nda kan kusanlar, sıçrayan kan, PKK'yı, PYD'yi terör örgütü kabul etmeyen Avrupa'nın başkentlerine sıçramıştır. Bu leke asla yüzlerinden silinmeyecektir." dedi.

Adan, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısının yaşandığı alana gelerek, hayatını kaybedenlerin anıldığı platforma karanfil bıraktı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Adan, bugün kahpece, haince kurulan bir pusuyu lanetlemek için burada olduklarını ifade etti.

PKK/PYD'nin saldırısı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Adan, şöyle konuştu:

"Burada patlayan bombanın fünyesi, PKK'yı, PYD'yi terör örgütü kabul etmeyen Avrupa başkentlerinin ve Washington'un elindedir. PKK/PYD'nin suç işleyen örgüt mensupları, Avrupa'nın her tarafında çok rahat bir şekilde gezmekte ve Türk milletine karşı düşmanlıklarını devam ettirmektedir. Buradan sesleniyorum; Türk milleti büyüktür, devletimiz büyüktür. Bu tip terör eylemlerine asla boyun eğmeyecektir. İstanbul'umuzun, Türkiye'mizin göz bebeğinde, Beyoğlu'nda kan kusanlar, sıçrayan kan, PKK'yı, PYD'yi terör örgütü kabul etmeyen Avrupa'nın başkentlerine sıçramıştır. Bu leke asla yüzlerinden silinmeyecektir."

TBMM Başkanvekili Adan, yemin etmiş bir milletvekili olarak bir şeyi ifade etmek istediğini belirterek, "Anayasaya bağlılık yemini yapan bütün milletvekilleri PYD'yi, PKK'yı terör örgütü ilan etmek mecburiyetindedir. PKK'ya, PYD'ye terör örgütü demeyenlerin, bu cinayeti işleyenlerin suç ortakları olduğunu ifade etmek isterim. PKK'ya, PYD'ye terör örgütü demeyenlerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunmaya hakları yoktur." ifadesini kullandı.

"İstiklal Bizim" yürüyüşü yapıldı

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Katolik Süryani Patrik Vekili Orhan Çanlı  Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Yusuf Çetin ve Beyoğlu Müftüsü Mehmet İzci'nin olduğu dini liderler ile 39 ülkenin başkonsolosu patlamanın meydana geldiği alana kadar "İstiklal Bizim" yürüyüşü yaptı.

İstiklal Caddesi'nde teröre karşı tek ses. Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı, teröre tepki gösterildi - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin