İstiklal Caddesi patlamasında yeni gelişme. Bombacı Alham Albashır dahil 17 kişi tutuklandı. Bombacı Albashır cezaevinde

İstanbul'da İstiklal Caddesindeki bombalı saldırı sonrası gözaltına alınan Alham Albashır'ın da aralarında bulunduğu 49 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi. Terör şüphelileri sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu kişi ise mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi patlamasında yeni gelişme. Bombacı Alham Albashır dahil 17 kişi tutuklandı. Bombacı Albashır cezaevinde

İstiklal Caddesi'nde pazar günü düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 51 şüpheliden 49'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 49 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde 4 polis minibüsüne bindirilen 49 zanlı, zırhlı araçlar eşliğinde götürüldükleri hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Saldırının gerçekleştirilmesinde yardım-yataklık ettiği belirtilen ve Suriye Azez'de gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen "Hüsam" kod adlı şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Şüphelilerin sabah saat 11.00 sıralarında 29 Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınmaya başlandı. Şüpheli Ahlam Albashır'ın ifadesi ise saat 11.30'da alınmaya başlandı ve saat 16.00 sıralarında ifadesi tamamlandı. 

17 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Beyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısına ilişkin hakimliğe sevk edilen terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı.

Savcılık sorgusu tamamlanan şüphelilerden Albashır'ın da aralarında yer aldığı 17'si tutuklama, 3'ü ise adli kontrol şartı uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul 3. ve 4. nöbetçi sulh ceza hakimliklerinde tercümanlar eşliğinde ifadeleri alınan 17 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Şüphelilerden 3'ü ise haklarında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 49 şüpheli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 29 cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanmıştı.

İfade işlemlerinin ardından savcılık, Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheliyi, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etmişti.

Savcılık, 3 şüpheliyi adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk ederken, diğer 29 şüphelinin sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜLER

Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklular, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık muayenelerinin ardından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin