İstihbarat örgütlerinin eline geçen fotoğrafı yayınladı, 'kaynağı'nı açıkladı!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, köşesinde dikkat çeken bir fotoğraf yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
İstihbarat örgütlerinin eline geçen fotoğrafı yayınladı, 'kaynağı'nı açıkladı!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında, istihbarat örgütlerinin eline geçen önemli bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafın Londra'da eline geçtiğini belirten Özkök, 'Nereden ele geçirdiğimi de sonunda açıklayacağım' diyerek fotoğrafın kaynağını belirtti.



6 kişinin bulunduğu fotoğrafta bir kişiye dikkat çeken Özkök, bu kişinin İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs'ün komutanı General Kasım Süleymani olduğunu açıkladı. Fotoğrafın Irak'ta çekildiğini vurgulayan Özkök, fotoğrafta Süleymani'nin etrafındaki 5 kişinin Kuzey Irak Kürdistan ordusunun peşmerge komutanları olduğunu ifade etti.



Erdoğan'ın Esad'ı devirme politikasına da gönderme yapan Özkök, "MİT bu fotoğrafı nasıl değerlendirmiştir bilmiyorum... Ama fotoğrafın anlattığı en büyük Ortadoğu gerçeği şudur. Bölgedeki aktif güçlerin hiçbirinin birinci önceliği Esad rejimini devirmek değildir" dedi.



Yazısının son bölümünde fotoğrafın kaynağını açıklayan Hürriyet yazarı, bilgilerin ve fotoğrafın kaynağını açıklamaması halinde, İngiliz casus Lawrence muamelesi göreceğini ve 'olağan şüpheli' olarak zindana atılma tehlikesi olduğunu belirtti. Özkök, "Arkadaşlar bu bilgileri 15 Ekim 2014 tarihli Guardian gazetesinden aldım" diyerek fotoğrafın kaynağını açıkladı.



İşte, Özkök'ün o yazısı:



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin