İstifa edeceğini duyurmuştu: İlk kez iyi bir uyku çektim dedi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern hiç pişmanlık duymadığını açıkladı

Gelecek seçimlerde görevini bırakacağını açıklayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, destekçilerini ve muhalifleri şaşırtan kararıyla ilgili “bir pişmanlık duymadığını” açıkladı. Ardern, istifasını açıkladıktan sonra “ilk kez iyi bir uyku çektiğini” de belirtti.

Google Haberlere Abone ol
İstifa edeceğini duyurmuştu: İlk kez iyi bir uyku çektim dedi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern hiç pişmanlık duymadığını açıkladı

BBC’de yer alan habere göre, dün yaptığı açıklamayla “devam edecek enerjisi kallmadığı” mesajını veren Jacinda Ardern, hüzünle rahatlama hissi arasında çok sayıda duygu içinde olduğunu söyledi.

Ekim ayında Yeni Zelanda’da yapılacak genel seçimde anketler Ardern’in partisine desteğin düşük olduğunu gösterirken Başbakan, yerine geçecek herhangi bir adayı açık olarak desteklemeyeceğini söyledi.

“ILK KEZ IYI BIR UYKU ÇEKTIM"

Ardern, istifasını açıkladıktan sonra “ilk kez iyi bir uyku çektiğini” de söyledi.

42 yaşındaki Başbakan Ardern, televizyonda yaptığı açıklamada, "6 zorlu yıldır" sürdürdüğü başbakanlık görevini, en geç 7 Şubat'ta bırakacağını bildirdi.

Son dönemde bu konu üzerine düşündüğünü belirten ve "sadece bir yıl değil, bir dönem daha hazırlanmanın bir yolunu bulmayı ümit ettiğini" kaydeden Ardern, ancak bunu başaramadığını söyledi.

Ardern, "Ülkenize barış zamanında liderlik etmek bir şey, kriz sırasında onlara liderlik etmek başka bir şey." ifadelerini kullandı.

"DEVAM EDERSEM, YENI ZELANDA'YA ZARAR VERMIŞ OLURUM."

Mesleğin gerekliliklerinin farkında olduğunu kaydeden Ardern, "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem, Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum." dedi.

Ardern, Ekim 2017'de 37 yaşında başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı unvanını almıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin