İşten çıkarılan "Huzur Sokağı" senaristine destek

Başbakan'ı eleştirince kovulan Alev Toprakoğlu'na senaryo yazarları derneğinden destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
İşten çıkarılan "Huzur Sokağı" senaristine destek

atv'de yayınlanan Huzur Sokağı dizisinin senarist grubunda yer alan Alev Toprakoğlu Gezi Parkı eylemleri sırasında facebook hesabından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirince işinden olmuştu.



Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan SEN-DER(Senaryo Yazarları Derneği) işten çıkarılmanın hukuksuz olduğunu ve mesleştaşlarına sahip çıkacaklarını belirtti.



SEN-DER'in yaptığı açıklama şu şekilde



"Huzur Sokağı adlı dizide en uzun süre çalışan, meslekî bilgi, donanım, birikim ve enerjisini profesyonelce bu diziye vererek ayakta kalmasında azımsanmayacak katkı sunan senaryo yazarı arkadaşımız Alev Toprakoğlu Uzma, bahse konu dizinin yapım şirketi Set Film tarafından hukuksuz olarak işten çıkarılmıştır. 



Üstelik yapım şirketi, başka mecralardaki muhtemel istikbal beklentilerine hizmet için olsa gerek, meslektaşımıza iftira ve hakaret etmekten çekinmediği basın metni ile onu hedef göstermiş, hayatına ve iffetine yönelik saldırılara çanak tutmuştur.



Senaryo yazarları sadece ve sadece mesleki performansı ile yargılanabilir; görüş ve düşüncelerine ipotek koymak, hele hele ahlak dersi vermek hiç kimsenin haddine düşmez.



Senaryo Yazarları Derneği olarak, Huzur Sokağı’nın yapım şirketi Set Film’i sektör bileşenlerine şikayet ediyor, hukuki süreçte meslektaşımız Alev Toprakoğlu Uzma’nın sonuna kadar yanında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin