İsteğe bağlı sigorta primleri ne kadar oldu. 2023 BES kesintileri kaç TL oldu? 2023 Temmuz İsteğe bağlı sigorta primleri ve Bireysel Emeklilik Sistemi kesintileri ücreti

İsteğe bağlı sigorta primleri ve Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) güncel tutarı merak ediliyor. Asgari ücret 2023 temmuz ayı itibarıyla yüzde 34 zamlı 11 bin 402 TL olarak hesaplara yatacak. Peki isteğe bağlı sigorta primleri ne kadar oldu? 2023 BES kesintileri kaç TL oldu? İşte 2023 Temmuz İsteğe bağlı sigorta primleri ve Bireysel Emeklilik Sistemi kesintileri ücreti.

Google Haberlere Abone ol
İsteğe bağlı sigorta primleri ne kadar oldu. 2023 BES kesintileri kaç TL oldu? 2023 Temmuz İsteğe bağlı sigorta primleri ve Bireysel Emeklilik Sistemi kesintileri ücreti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret zammını duyurdu. Bu kapsamda isteğe bağlı sigorta primleri ve BES kesintileri araştırılmaya başlandı. 

İsteğe bağlı sigortalılıkta ödenecek prim tutarını kişi kendi belirler ancak primin alt ve üst sınırı bulunuyor. Çalışanların maaşlarından her ay yüzde 3 kesinti yapılıyor ve Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) aktarılıyor. 

Peki isteğe bağlı sigorta primleri ne kadar oldu? 2023 BES kesintileri kaç TL oldu? İşte 2023 Temmuz İsteğe bağlı sigorta primleri ve Bireysel Emeklilik Sistemi kesintileri ücreti.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTA PRİMLERİ NE KADAR OLDU?

İsteğe bağlı sigortalılıkta ödenecek primin alt ve üst sınırı bulunuyor. En az brüt asgari ücretin yüzde 32’si, en çok da brüt asgari ücretin 7,5 katının yüzde 32’si kadar prim ödenebiliyor.

Asgari ücrete yüzde 34,04 oranında gelen zammın ardından yapılan hesaplamalarda en düşük isteğe bağlı prim 4 bin 292 TL oldu. En yüksek prim ise yüzde 34,04 zam ile 32 bin 195 TL'ye çıktı.

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ KESİNTİLERİ NE KADAR OLDU?

BES, 45 yaş altı çalışanların işverenleri tarafından sisteme dahil edilmesine imkan tanır. Çalışanların brüt maaşından her ay yüzde 3 kesilir ve Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) aktarılır. BES'te maaşlardan yapılan kesinti tutarı artacak. 

BAKAN IŞIKHAN'DAN YENİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2023 Temmuz itibarıyla uygulanacak asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Komisyon çalışmaları işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlandı. 2023'ün ikinci yarısında brüt 13 bin 14 net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Yüzde 34 artış yapıldı. 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek."

Brüt 13 bin 414 TL 50 kuruş olan asgari ücretin işverene toplam maliyeti 15 bin 762 TL 04 kuruş oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin