İşte Vatan'dan ayrılan Can Ataklı'nın veda yazısı

Can Ataklı bugün veda yazısını yazarak Vatan Gazetesi'nden ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
İşte Vatan'dan ayrılan Can Ataklı'nın veda yazısı

Nisan ayında yıllık izne çıkartılan Can Ataklı dün twitter sayfasından yaptığı açıklamada Vatan'dan ayrıldığını duyurmuştu. Can Ataklı bugün veda yazısını yazdı. 



Kimseye kırgınlığı ve öfkesinin olmadığını belirten Can Ataklı, gazetenin yeni sahibi ve arkadaşlarıyla dostça el sıkıştığını ifade etti.



Yazı ve düşünce hayatından kopmayacağını söyleyen Ataklı, görsel, yazılı ve sosyal medya üzerinden okuyucularıyla buluşmaya çalışacağını belirtti.



6 yılda hiçbir yazısının sansürlenmediğin ifade eden Can Ataklı, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için teklif aldığını  da açıkladı. 



Ataklı'nın yazısı şu şekilde:



"Pek çok ticari araçta gördüğüm hayatın gerçekliğini anlatan çok güzel bir slogan vardır: Ömür biter yol bitmez.



Kimi zaman çıkmaz bir sokağa girersiniz ve yolun bittiğini zannedersiniz, oysa, biraz geri alıp geldiğiniz yola çıktığınızda, önünüzde aslında sonsuz yolların olduğunu tekrar fark edersiniz.



Şimdi Vatan’daki yolumdan ayrılma ve önümdeki sonsuz yollara düşme zamanım geldi.



Bu bir veda yazısıdır.



2006’nın aralık ayında başladığım bu yolculuğu 2013’ün temmuzunda bitiriyorum.



Başta gazetenin sahibi Demirören ailesi olmak üzere Vatan’ı Vatan yapan sevgili arkadaşlarımla dün dostça el sıkıştık, arayacağım yeni yollarda yürümek için vedalaştık.



Bu veda elbette benim için bir üzüntü kaynağı.



Ancak kimseye kırgınlığım, öfkem, yok.



Ülkenin içinde bulunduğu koşulları aklı başında olan herkes biliyor.



O halde bir kurumu arkanıza alarak kavga etmenin, başkalarını zora sokacak davranışlarda bulunmanın, sorumsuzca kahramanlık yapmaya kalkmanın bir anlamı yok.



Hem kendiniz hem de ülkeniz için mücadele edecek yolların yöntemleri hem de daha da başarılı olma olanağı mutlaka vardır.



Bundan sonrası



Vatan’dan ayrılmak yazı ve düşünce hayatından kopmak anlamına gelmiyor.



Hiç kuşkunuz olmasın ki, ama sosyal medya üzerinden ama yazılı basından ama görsel basından elimden geldiğince, olanakların sağladığı kadarıyla sizlerle birlikte olmaya çaba harcayacağım.



Bunun dışında gerek halk sohbetleri, konferanslar, paneller gerekse siyasi hiciv ve düşüncelerin ağır bastığı “Tek kişilik” gösterimle de sizlerin arasında olmaya devam edeceğim"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin