İşte tarihi röportaj! Gülen 16 yıl sonra BBC'ye konuştu

Gülen, 16 yıl aradan sonra ilk televizyon mülakatını BBC'ye verdi.

Google Haberlere Abone ol
İşte tarihi röportaj! Gülen 16 yıl sonra BBC'ye konuştu

Voice Of America ve Wall Street Journal'e komplo kaygısı nedeniyle röportaj vermeyi reddeden Fethullah Gülen, 16 yıl sonra BBC'ye konuştu.



Gülen, Pensilvanya'daki inziva merkezinde, yolsuzluk operasyonu, Hizmet hareketi, Kürt meselesi, Alevilerle ilişkiler, Mavi Marmara ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektup konularında BBC'nin sorularını yanıtladı.



Fethullah Gülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için, "Bir mabeyni hümayun var herhalde zannediyorum çevresinde. Mabeyn, padişahların etrafındaki insanlara deniyordu. Çevresinde zannediyorum meseleleri farklı intikal ettiriyorlar… Bir yönüyle, böyle rahatsız edici şeylere sevk ediyorlar sanıyorum arkadaşı" dedi. Ancak Gülen "İcabında sükût dururuz" diyerek uzlaşmaya açık olduğu mesajını da verdi.



Gülen, Kürt sorununun çözümü için Abdullah Öcalan'la ya da 'dağdakilerle' müzakereye karşı olmadığını belirtti.



Cami-Cemevi projesi konusunda "Bunun Türkiye'deki Alevi kardeşlerimizle esasen birlik ve beraberlik adına önemli bir şey olduğuna inandık. Yanılmış olabiliriz burada, insan her şeyinde yanılabilir" diye konuşan Gülen, Alevilere Diyanet'e tanınan imkânların tanınması gerektiğini vurguladı.



28 Şubat döneminde Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'e Hizmet okullarının gerekirse devredilebileceğini söylediğini belirten Gülen, aynı teklifi Erdoğan hükümetine de yaptığı söyledi ve "Askerler, Çevik Bir, buna cevabı sevap vermediği gibi. 16-17 sene evvel. Bunlar da cevabı sevap vermediler" dedi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin