İşte 'Ekonomi’nin Altın Kalemleri!'

“Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” ile her alandaki en iyi ekonomi haberlerini dün akşam ödüllendirdi.

Google Haberlere Abone ol
İşte 'Ekonomi’nin Altın Kalemleri!'

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD ‘Altın Kalem Ödülleri’sahiplerini buldu. Türkiye’nin bütün bölgelerinde görev yapan ekonomi muhabirleri, yazarları ve yöneticilerini çatısı altında bulunduran EMD, bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği “Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” ile her alandaki en iyi ekonomi haberlerini dün akşam ödüllendirdi.



Altın Kalem Ödül Törenine, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, TZD Başkanı İbrahim Yetkin, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı ile aralarında iş adamı, bürokrat, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ekonomi muhabirlerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı. Hilton Otel’de gerçekleştirilen ödül töreni, geçtiğimiz günlerde hayatını yitiren duayen gazeteci Ömer Faruk Günel için hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı.



Törenin açılış konuşmasını yapan EMD Genel Başkanı Turgay Türker Günel’i saygıyla anarken, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin çeyrek asrı aşan geçmişi ve 400’e yaklaşan üyesi ile Türkiye’nin gazetecilik alanında en saygın örgütlerinden biri olduğunu söyledi. EMD’nin bölgelerdeki temsilcileriyle yoluna güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Türker, bu yıl ödüller için yüksek sayıda başvuru aldıklarını bildirdi. Gazetecilik mesleğinin zorluklarına dikkat çeken Türker, “Gazetecilik meşakkatli bir iştir. Derdi tasası çoktur. Bir sütun 10 santime girecek bir haber için tam gününü veren meslektaşımız var. Televizyonda 10 saniyelik görüntü için canını tehlikeye atan meslektaşımız var. Böylesi çileli bir yaşamı özgürlükten alıkoymak gelişen ve demokrasinin iyileştirdiğini iddia eden bir ülke için hoş bir görüntü değildir. Hiç kimseyi düşündüklerinden, yazdıklarından ve söylediklerinden dolayı mahkum ederek eşinden, çocuklarından, dostlarından, kitaplarından ve özetle yaşam hakkında hiç kimse alı koyamaz. Arzumuz, tutuklu gazetecilerin kalmadığı, insanların düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı bir ülkedir.” dedi.



"EKONOMİ MUHABİRLERİNİN YERİ AYRI"



Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk ödülü “Gazete, Dergi, Ajans Haber (Ulusal)” dalında birinciliği Hürriyet Gazetesi Muhabiri Erdinç Çelikkan ile paylaşan Zaman Gazetesi muhabiri İsa Yazar aldı. “SGK’dan sahte şirket operasyonu yüzlerce kişinin emekliliği iptal” haberiyle Altın Kalem jürisi tarafından birinciliğe layık görülen İsa Yazar’a ödülünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz verdi. Yılmaz, konuşmasında, ekonomi muhabirlerinin hayatında önemli bir yere sahip olduğundan bahsederken, Türkiye’nin ekonomisinin geliştikçe medyasının da geliştiğini ve bunu görmekten dolayıiftihar ettiğini kaydetti. Gelişme, modernleşme denilen hadisenin sadece ekonomiden ibaret olmadığını söyleyen Yılmaz, sosyal boyutun, çevresel ve kültürel gelişmişliğin de burada değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ekonomi muhabirlerinden bir ricada bulunan Yılmaz, muhabirlerin biraz daha uzun vadeli gündemi, Türkiye’nin teknolojisinin nasıl geliştirileceğini, katma değeri yüksek bir yapıyı, sadece belli bölgelerin değil tüm bölgeleri kalkındıracak nasıl bir yapı oluşturulabileceğini, işsizlik ve yoksullukla nasıl mücadele edileceği gibi konulara daha fazla yer vermelerini istedi.



“ZAFER ÇAĞLAYAN’I ZAFER ÇAĞLAYAN YAPAN EMD’DİR”



Hürriyet Gazetesi’nden “Boğaz’a 2 kat” haberiyle Erdinç Çelikkan ise ödülünü Bakan Çağlayan’ın elinden aldı. Çağlayan ödülü verirken yaptığı konuşmaya Günel’e Allahtan rahmet dileyerek başladı. EMD’nin kendisi için önemine dikkat çeken Bakan Çağlayan, Zafer Çağlayan’ın Zafer Çağlayan olmasında EMD’nin çok önemli bir payı bulunduğuna dikkat çekti. Bakanlık olarak yaptığı işlerin Türkiye ve dünyaya tanıtılmasında ekonomi muhabirlerinin çok önemli bir rolü bulunduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, “2023’e giden yolda birlikte ve beraber gidiyoruz. 2023 sadece hükümetimizin programı değil tüm ülkenin programı.” diye konuştu. Ödül töreni sonrasında, geceye sponsor olan kuruluş ve şirket temsilcilerine de plaket sunulurken, töreninin ardından ise EMD'nin 26. yılı şerefine pasta kesildi.



ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANANLAR:



“Altın Kalem” ödüllerini almaya hak kazanan isimler ve kategorileri şöyle:



-Gazete, Dergi, Ajans Haber (Ulusal)



-Hürriyet Gazetesi’nden “Boğaz’a 2 kat” haberiyle Erdinç Çelikkan,



-Zaman Gazetesi’nden “SGK’dan sahte şirket operasyonu yüzlerce kişinin emekliliği iptal” haberiyle İsa Yazar,



-Gazete, Dergi, Ajans Haber (Yerel)



-Ticaret Gazetesi- EGİAD Yarın Dergisi’nden “Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. CEO’su Ömer Yüngül: Türkiye’nin ekonomide yeni bir hikayeye ihtiyacı var” haberiyle Seda Gök,



-Gazete, Dergi, Ajans Haber (Köşe Yazısı)



-Milliyet Gazetesi’nden “Maaş artmadan ekonomi canlanamıyor”köşe yazısıyla Güngör Uras,



-Gazete, Dergi, Ajans Haber (Dergi Haberi)



-Para Dergisi’nden “Orta Gelir Tuzağı, Tuzaktan Kaçınmanın Tek Yolu Yapısal Reformlar” haberiyle Faruk Türkoğlu ve Erkan Kızılocak,



-Gazete, Dergi, Ajans Haber (Ajans Haberi)



-Anadolu Ajansı’ndan “İşçi Mehmet, futbolcu Mehmet’in 2 katından fazla vergi ödüyor” haberiyle Leyla Ataman kOYUNCUOĞLU,



-Televizyon Haberi, Röportaj



-NTV’den “Yakın Plan-Enerji” haberiyle Ahmet Ergen,



-Radyo Ekonomi Haberi Ya da Programı



-TRT Ankara Radyosu-Radyo 1’den “Ekonomi Günlüğü”programıyla Ahmet Falih Akıcı,



-TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’ndan “Ekonomik Analiz-Kentsel dönüşüm, yabancıya mülk satışı” programıyla Gülşen Ayvaz,



-İnternet Gazeteciliği Ekonomi Haberi



-Hürriyet İnternet’ten “8 liralık ilaç 100 liradan satışa çıktı” haberiyle Aysel Alp Süzer,



-Bloomberght.com’dan “SPK Kanunu’nun şifreleri” haberiyle Süheyla Yılmaz.



-EMD Kurucu Başkanı Özden Alpdağ özel ödülü meslekte 51. Yılını dolduran Osman Saffet Arolat’a verildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin