İşte basında haftanın en çok konuşulanları

PRNet A.Ş, 21-27 Eylül tarihinde en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
İşte basında haftanın en çok konuşulanları

 “PRNetEn’leri” 21-27 Eylül tarihinde basında en çok bahsi geçen haberleri 5 başlık altında sıraladı.



TERÖRE KARŞI TEK SES



İstanbul Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitingi basında 499 haberle en üst sırada yer aldı.



Hacı adaylarının şeytan taşladığı Mina’da iki ayrı yaya grubunun karşılaşması sonucu çıkan izdihamda 753 kişi hayatını kaybetti,887 kişi yaralandı. Dünya basınında geniş yer alan konu Türk basınında 313 haberle ikinci önemli gündem maddesi haline geldi.  



Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğu sel felaketi 311 habere konu oldu.



Yunanistan’da yapılan erken genel seçimlerde Aleksis Çipras liderliğindeki Radikal Sol Koalisyon İttifak SYRIZA seçimin galibi oldu.236 yansıma bulan haber gündem konuları arasında yerini aldı.



Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK’lıllar tarafından düzenlenen saldırıda 2 askerin yaşamını yitirdiği olay medyada 188 haberle beşinci sırada yer aldı. 



İşte basında haftanın en çok konuşulanlarıSİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI ERDOĞAN



1 Kasım seçimlerine doğru, siyasi yoğunluğun çok fazla yaşandığı şu sıralarda 2  bin 439  haber ile gündemi belirleyen isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu söylemleriyle 1995 haberle ikinci sırada yer alırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  778 haberle üçüncü sırada bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP EşbaşkanıSelahattin Demirtaş siyaset dünyasının en fazla anılan diğer isimleri olarak raporlandı.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “DEMET AKALIN” 



Sanat dünyasının medyatik isimlerinden olan Demet Akalın  86 habere konu oldu. Meclis ile ilgili söylemleriyle Uğur Işılak 65 haberle ikinci sırada yer aldı. Kıvanç Tatlıtuğ ise popülerliğini koruyarak en çok sözü edilen isimler arasında 3. Sırada yer almayı başardı.İbrahim Tatlıses siyasi kariyer planıyla dikkat çekerken, Gülben Ergen yine en çok konuşulan isimler listesinde 54 haberle yer almayı başardı.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI “PEREIRA”



Fenerbahçe’nin başarılı teknik adamı Pereira  475 haber ile spor gündeminde ilk sırada yer aldı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş456 haber ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu 334 haberle sıralamayı takip edenler arasında belirlendi. İstanbulBaşakşehir Teknik Direktörlüğünü yapan Abdullah Avcı’nın üçüncü sırada yer aldığı listeyi; Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terimtamamladı.



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  “PERSIE”



Fenerbahçe’nin başarılı futbolcularından Persie  573 haberle haftanın en çok konuşulan ismi oldu. Fenerbahçe’de forma giyen Nina ve Galatasaray’da adından söz ettiren Burak Yılmaz listeyi takip eden isimler arasındaydı. Beşiktaş’ın gözde oyuncularından  Gökhan Töreve Galatasaray’lı Sneijder medyatik sporcular arasında listelendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin