İşte Ayder Yaylası'nın son hali. Sosyal medyada fotoğrafın görenlerin içi sızladı: Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Ayder Yaylası'nın son fotoğrafı

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Ayder Yaylası 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilmişti. Sosyal medyada Ayder Yaylası'nın son fotoğrafları paylaşıldı. Fotoğrafları görenlerin yüreği resmen sızladı. Yeşil bir cennet bahçesi olan Ayder Yaylası'nın son görüntüleri tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
İşte Ayder Yaylası'nın son hali. Sosyal medyada fotoğrafın görenlerin içi sızladı: Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Ayder Yaylası'nın son fotoğrafı

Rize ili Çamlıhemşin sınırları içerisinde bulunan Ayder Yaylası Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

17 Aralık 2022 tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayımlanan karara göre Ayder Yaylası'nın koruma statüsü yeniden değişti.

Yapılan çalışma sonunda Ayder Yaylası’ndaki bazı alanların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de 17 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan 6566 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı şöyle:

“Rize İli, Çamlıhemşin İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ayder Yaylası Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.”

HASSAS ALAN OLARAK İLAN EDİLDİ AMA...

Bu karardan yaklaşık 1 hafta sonra Gazeteci Cem Seymen ve birçok kullanıcı Ayder Yaylası'nın son halinin fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflarda resmen Ayder Yaylası'nın şantiyeye dönmüş hali vardı ve görenlerin yüreği sızladı.

İşte Ayder Yaylası'nın son fotoğraflarından bazıları:

İşte Ayder Yaylası'nın son hali. Sosyal medyada fotoğrafın görenlerin içi sızladı: Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Ayder Yaylası'nın son fotoğrafı

İşte Ayder Yaylası'nın son hali. Sosyal medyada fotoğrafın görenlerin içi sızladı: Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Ayder Yaylası'nın son fotoğrafı - Resim : 2

İşte Ayder Yaylası'nın son hali. Sosyal medyada fotoğrafın görenlerin içi sızladı: Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Ayder Yaylası'nın son fotoğrafı - Resim : 3

BAKAN KURUM'DAN AYDER AÇIKLAMASI GELDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası'na ilişkin, "Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurum, sosyal medya hesabından Ayder Yaylası'nda yapılan çalışmalara ilişkin paylaşımda bulundu.

"Ayder'imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz." ifadesini kullanan Kurum, şunları kaydetti:

"Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Ayder'imizde altyapıyı yeniledik. Otoparkı, doğal yapıyı hiçbir şekilde bozmadan yer altına indirdik. Seyir teraslarını yapıyoruz. Hepsi bitince, doğal doku daha da ortaya çıkınca yeni Ayder'imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel ve yeşil olacak."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin