İstanbul'un kar imtihanı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar... Daha kuvvetli geliyor

İstanbul'da dün sabahtan bu yana aralıklarla etkili olan kar yağışı gece saatlerinde yoğunlaştı. Kar yağışı kısa sürede megakenti beyaza bürüdü, Meteoroloji'den İstanbul için yeni hava durumu uyarısı geldi. İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun olacağı günü açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının etkisini artırmasından sonra alınan yeni önlemleri duyurdu. İşte 11 Mart hava durumu raporu...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un kar imtihanı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar... Daha kuvvetli geliyor

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış dün sabah kente giriş yapmış ve gün içinde aralıklarla etkili olmuştu. İstanbul'da Kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırırken kenti beyaza bürüdü. Zaman zaman hızını arttıran yağış, sabah saatlerine kadar belirli aralıklarla devam etti.

Trafiğe çıkan taşıtlar, karlı yollarda güçlükle ilerlerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolları açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 

İstanbul'un kar imtihanı! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar... Daha kuvvetli geliyor

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, EN YOĞUN KAR BEKLENEN GÜNÜ AÇIKLADI

İstanbul'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

VALİ YERLİKAYA YENİ KARARI AÇIKLADI: TIR VE KAMYONLARIN KENTE GİRİŞİNE KONTROLLÜ OLARAK İZİN VERİLİYOR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve KAMYONLARIN ilimize GİRİŞİNE kontrollü olarak İZİN VERİLMEKTEDİR" mesajını paylaştı.

OTOGARLARDA OTOBÜSLERİN ÇIKIŞLARINA DA KONTROLLÜ OLARAK İZİN VERİLİYOR

Vali Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde, İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin ÇIKIŞLARINA KONTROLLÜ OLARAK İZİN VERİLMEKTEDİR" mesajını paylaştı.

İSTANBUL'DA AVM'LERİN AÇILIŞ-KAPANIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, AVM'lerin bugün 12.00'den itibaren müşteri kabulüne başlayacağını, 19.00'da kapanacağını açıkladı. Avdagiç'in sosyal medyadan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki zorlu hava şartları dikkate alınarak Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği, BMD ve TAMPF Başkanları ile yapılan görüşmede, AVM’lerin bugün 12.00’den itibaren müşteri kabulüne başlaması ve 19.00’de kapanması konusunda mutabakat sağlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

KAR YAĞIŞI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Uzmanlar kar yağışının pazartesi günü şiddetini azaltacağını söyledi. 

METEOROLOJİ'DEN YENİ HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Çanakkale'nin batısı ve Güney Ege kıyıları dışında tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Marmara, Ege'nin iç kesimleri ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin