İstanbul'un Hayaletleri şehirde rönesans başlatmak mümkün mü? sorusunu soruyor

İstanbul’un Hayaletleri, kuyumun kalbi Çuhacı Han’dan Şerefiye Sarnıcı’na, Valens Su Kemeri’nden Çatladıkapı’daki Bizans’ın efsanevi Sarayı Bukoleon’a birçok eşsiz mekânda geçen olaylarla örülü, kalbinde şehri taşıyan, hızlı ve sürükleyici bir macera. Tarihi kurguyla, mitolojiyi gizemle buluşturmayı seven yazar Yonca Eldener bu kez odağına İstanbul’un Hayaletleri’ni alıyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un Hayaletleri şehirde rönesans başlatmak mümkün mü? sorusunu soruyor

Yonca Eldener özellikle Göbeklitepe’yi konu edindiği romanıyla son dönemin en çok ses getiren kadın yazarlarından. Her romanında gizemi, macerayı ve tekinsiz karakterleri kullanmayı seven yazar, yeni romanıyla geçtiğimiz günlerde okurlarla buluştu: İstanbul’un Hayaletleri.

İstanbul'un Hayaletleri şehirde rönesans başlatmak mümkün mü? sorusunu soruyor

İstanbul'un Hayaletleri gizem, macera ve İstanbul'u birleştiren, temposu yüksek bir roman. İstanbul’un Hayaletleri’ni üç yılda tamamladığını söyleyen yazar, arka sokakları, şehrin gizemli noktalarını sürekliyi bir macerayla okurla buluşturuyor. Romanda Kapalıçarşı, Çemberlitaş, Hipodrom üçgeninde geçen bir macerayla karşı karşıyayız. “Şehrin hayaletleri deyince aklıma etrafımızda olan ama bakmadan geçtiğimiz, toplumun en alttakileri ve gelir düzeyine bakmaksızın tüm kimliğini gizleyen kesimler geliyor. Böyle bakınca İstanbul’un kalbinde onlarca hayalet geziyor. Son dönemde en gözüme çarpanlar yabancı göçmenler,” diyen yazar, İstanbul’a başka bir perspektiften bakmaya davet ediyor.

İstanbul'un Hayaletleri şehirde rönesans başlatmak mümkün mü? sorusunu soruyor - Resim : 2

Sinematografik yönü de oldukça kuvvetli olan romanda okur arka planda
Leonardo da Vinci ve Mimar Sinan’la karşılaşacak. İstanbul’da Rönesans başlatmak mümkün mü? sorusunun sorulduğu İstanbul’un Hayaletleri, keyifli ve heyecanlı bir kurgu dünyası vadediyor.

İstanbul'un Hayaletleri şehirde rönesans başlatmak mümkün mü? sorusunu soruyor - Resim : 3

Eldener, “Gizemli coğrafyalarda geçen, akıcı ve çok katmanlı romanlar yazıyorum. İstanbul’un Hayaletleri’nde ana fikir tek olsa da detaylar çok zengin. Romanımı sur İstanbul’un ikinci tepesini solumak isteyenler okuyabilir. Kentte yaşayan evsizleri merak edenler okuyabilir. Macera severler okuyabilir. İstanbul’un köle pazarlarını ve mezar taşlarını öğrenmek isteyenler okuyabilir. Su tünellerinin ve sarnıçların gizemli dünyasına dalmak isteyenler okuyabilir,” diyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin