İstanbul'un göbeğindeki evinde Nil Timsahı besliyordu: Evinde besleyip ticaretini yapıyordu, gözaltına alındı

İstanbul Ataşehir'de yasadışı olarak ülkeye yavru Nil Timsahı sokan ve hayvanı besleyip ticaretini yapan şüphelinin evine operasyon düzenlendi. İhbar üzerine yapılan baskın sonrası şüpheli gözaltına alınırken yavru Nil Timsahları da Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri aldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un göbeğindeki evinde Nil Timsahı besliyordu: Evinde besleyip ticaretini yapıyordu, gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, evde timsah beslenip internet üzerinden ticaretinin yapıldığı yönünde ihbar aldı. İhbarı değerlendiren ekipler konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, Ataşehir’de oturan şüphelinin yasadışı yollardan ülkeye soktuğu yavru timsahları evinde beslediği belirlendi. 

Şüpheliyi takibe alan ekipler, 10 Ekim’de şüphelinin yaşadığı adrese operasyon düzenledi.

ÖZEL BÖLMEYE TİMSAH SAKLAMIŞ

Operasyonda bir kişi gözaltına alınırken evinde yapılan aramalarda özel bir bölmede 3 yavru Nil timsahı bulundu. Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında olan ve ev ortamında beslenmesi yasaklanan timsahlara el konulurken, hayvanları besleyen şüpheli hakkında "5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet" ve "CITES Sözleşmesine Aykırılık" suçlarından soruşturma başlatıldı. Yavru Nil timsahları veteriner kontrolünün ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin