İstanbul’un gerçek hazinelerini öğrenmeye hazır mısınız?

Bu kitap Bizans tarihini yeni baştan okumanızı sağlayacak.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul’un gerçek hazinelerini öğrenmeye hazır mısınız?

Bizans tarihinin okudukça gözlerinizin önünde yeniden ete kemiğe bürünmesine, bu gizemli ve ihtişamlı İmparatorlukta tarihi boyunca hüküm sürmüş olan 13 hanedanın tek tek her bir İmparator ve İmparatoriçesinin hikayesine tanık olmaya ve İstanbul’un gerçek hazinelerini öğrenmeye hazır mısınız?



Radi Dikici, Bizans İmparatorluğu’nun 1123 yıllık tarihçesini, yıllar süren detaylı bir araştırmaya dayanarak anlattığı, Şu Bizim Bizans’ın genişletilmiş altıncı baskısı olan Bizans İmparatorluk Tarihi’nde; tarihi yeni baştan okumak için yepyeni sorulara cevaplar arıyor.



Yeme-içme kültürleri nasıldı? Nasıl giyinirlerdi? İstihbarat birimleri nasıl çalışırdı? Kullandıkları savaş metotları nelerdi? Ekonomik yapının gücü yaşama nasıl yansıyordu? Saray yaşamı nasıldı? Aile yapısı nasıldı? İmparatorlar nasıl evlenirdi? Aşk, seks ne derece önemliydi, hatta bazen imparatorluğun kaderini de değiştirmiş miydi? Özellikle din, neden imparatorluğun en önemli sorunuydu? 



Dikici, kitapta imparatorluk tarihini anlatmakla kalmıyor, paralelinde de İstanbul’un tarihinin derinliklerine de dalıyor. İstanbul bu kitapta anlatılan tüm o İmparator ve İmparatoriçelerden rol çalıyor. Bu eserde ayrıca, o dönemin en büyük imparatorluğu olan Bizans’ın dünyaya nasıl hükmettiğini, bazen tek bir cümlenin ya da önemsiz gibi görünen bir olayın bile dünya tarihini nasıl değiştirdiğini, 8. yüzyıldan sonra ortaya çıkan devletlerin krallarının unvanlarını kullanmak için bile Bizans imparatorlarından izin alma zorunluluklarını, İstanbul’un muhteşem eserlerle donatılmasını, imparatorların evlenme ve imparatoriçeler için doğum sonrası kutlama törenlerini, ana-oğul, baba-oğul-torun ve kardeşler arasındaki iktidar mücadelelerini, düzenlenen güzellik yarışmalarından seçilerek imparatoriçe olan ve Bizans’a hükmedenlerin renkli hikâyelerini, Bizans’tan bize intikal eden ve farkında olmasak da hâlâ günümüzde kullandığımız kelimeleri, gelenek ve görenekleri, eğitim sistemini, Bizans kilisesini, edebiyatını, sanat eserlerini ve uluslararası ilişkilerini, sonuç olarak devamı olduğumuz ve kültür mirasını paylaştığımız –resmi tarihin bize öğretmediği– Bizans’ı da okuyorsunuz.



Bu son derece değerli çalışma, sürükleyici anlatımıyla sizi tarihin koridorlarında gezdirirken asıl olarak, Bizans tarihi ile ilgili olarak 1123 yıllık dönemi kapsayan bir el kitabı, bir başvuru kitabı niteliğini taşıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin