İstanbul'u hem soğuk hem fırtına vuracak. Ünlü isim tarih vererek uyarıda bulundu: Tehlikeli yönü hücre halinde görülmesi

İstanbul için alarm verildi. Hem fırtına hem de soğuk hava dalgası kenti vuracak. Meteoroloji tahminleriyle sosyal medyada ses getiren Kerem Ökten, tehlikeyi noktayı da vurguladı. İşte Ökten'in dikkat çeken açıklaması.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'u hem soğuk hem fırtına vuracak. Ünlü isim tarih vererek uyarıda bulundu: Tehlikeli yönü hücre halinde görülmesi

Geçtiğimiz günlerdeki kuvvetli yerel sağanaklarla İstanbullular çok zor zamanlar geçirmişti. Meteoroloji tahminleriyle dikkat çeken Kerem Ökten'den önemli uyarılar geldi.

Sosyal medya hesabından harita yayımlayarak tarih açıklayan Kerem Ökten, İstanbul'u hem soğuk havanın hem de fırtınanın vuracağını söyledi.

Konu ile ilgili açıklamasında tarih de veren Kerem Ökten, "9 Ekim'de İstanbul'da fırtına ihtimali var. Hava da soğuyacak..." ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel felaketi ve kuvvetli yerel sağanaklar nedeniyle özellikle Avrupa Yakası'nda istenmeyen görüntüler ortaya çıkmıştı.

Fırtına ve soğuk hava dalgasına dikkat çeken Kerem Ökten son olarak da, "Bir uyarı! Pazar gecesi bir fırtına hattı İstanbul'a gelecek. Bu fırtınanın tehlikeli yönü hücre şeklinde hareket etmesi. Bu tarz fırtınalar tehlikelidir. Beraberinde İstanbul'a yağış da getirecek..." uyarısında bulundu:

Türkiye'ye Pazar gecesi soğuk cephe geliyor. Bu cephe ile özellikle kuzey kesimlerde hem ani sıcaklık düşüşü, hem yağmur, hem de kuvvetli rüzgar bekleniyor. Pazartesi sabahı Sonbahar'ı daha çok hissedeceğiz...

İşte Ökten'in paylaştığı o harita: 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin