İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü. Deprem olmadan bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. Trafik İstanbul genelinde durma noktasında...

İstanbul'da etkisini artıran sağanak nedeniyle iş çıkışı trafik kilitlendi. Yağmur nedeniyle Küçükçekmece'de bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. İstanbullunun yağmur sevinci çileye dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü. Deprem olmadan bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. Trafik İstanbul genelinde durma noktasında...

Uzun süredir kuraklık çeken barajları alarm veren İstanbul'da cumartesi gününden beri sağanak yağışlar devam ediyor. Ancak İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü.

Avrupa Yakası’nda E-5 ve TEM bağlantı noktalarının çoğunda trafik gözlenirken, toplu taşımada Cevizlibağ ve Bahçelievler metrobüs duraklarındaki giriş çıkışlardaki yoğunluk dikkati çekti.

Ayrıca Basın Ekspres-Sefaköy hattı, Bayrampaşa, Bakırköy, Ayvansaray-Haliç, Bahçelievler Yenibosna bağlantı noktaları ile Bakırköy Yeşilyurt istikameti, Şirinevler kavşağı trafiğin en çok arttığı bölgeler olarak öne çıktı.

YAĞIŞ DA ETKİLİ OLDU

D -100 karayolu Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’ya kadar çift yönlü, TEM otoyolu Hasdal, Nurtepe Viyadük, Seyrantepe mevkileri, Büyükdere Caddesi ile Levent TEM katılımda yağışın da etkisiyle trafik yoğunlaştı.

Karaköy-Beşiktaş arası sahil yolu, Barbaros Bulvarı ve Piyalepaşa Nurtepe Viyadüğü bağlantı yolunda da trafik olduğu görülüyor.

Anadolu Yakası’nda D100 karayolu üzerinde Kartal-Kadıköy arası her iki yönde trafik ağır ilerliyor. TEM otoyolunda Sancaktepe-Ataşehir arasında da her iki yönde yoğunluk yaşanıyor.

KÖPRÜLERDE DE TRAFİK OLUŞTU

Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçişte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde trafik yoğunluğu Acıbadem ayrımlarında başlıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde Ümraniye’de, bazı ana arterler ve sahil yolları ile TEM bağlantı yollarında da yoğunluk yaşanıyor.

Bazı tramvay, otobüs ve metrobüs duraklarının ise kalabalık olması dikkati çekiyor.

İBB Trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu saat 17.30’dan sonra yağmurun da etkisiyle yüzde 83 olarak ölçüldü.

İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü. Deprem olmadan bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. Trafik İstanbul genelinde durma noktasında...

BAHÇE DUVARI ÇÖKTÜ

Olay, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Leylek Caddesi'nde meydana geldi. Etkili olan yağışla birlikte cadde üzerinde bulunan bir apartmanın 4 metrelik bahçe duvarı çöktü. Bahçe duvarının çökmesinin ardından haber verilmesi üzerine olay yerine doğalgaz ekipleri geldi. Ekipler, gaz akışını keserek keserek yıkılan duvar alanını şeritle kapattı. Duvarın yıkılması ile yoldaki yağmur suları, bahçeye aktı.

 İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü. Deprem olmadan bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. Trafik İstanbul genelinde durma noktasında... - Resim : 2

Yıkılan duvarın ait olduğu apartmanda oturan Hafize Vatansever "Yıllar önce bir kaza olmuştu burada. Büyük inşaat firmalarının künkleri var. Buraya asfaltın ortasına düştü. Elektrik direği yıkıldı burada. Arabalar hasar gördü, bizim bahçe duvarımızda da hafif bir çatlama oluştu. Belediyeye gittik şikâyette bulunduk. Fotoğrafları verdik. Mühendisler de geldi, burada ölçüm yaptı. Gelen mühendis bey dedi ki "Bu çok maliyetli bir iş, ortaya kadar asfaltın çökülerek toprağın sıkılaştırılması gerekiyor. Ondan sonra yapılacak, burası çökecek, çöktükten sonra gelip yapacağız" dediler ama şimdi bütün yağmurun yağmasıyla daha çok çökmeye başladı. İnsanlar görmüyor, arabalarını park ediyor. Arabalar geçince daha çok toprak kayıyor. Büyük bir ses de oldu. Ses geldikçe parça parça dökülüyor. Tedirginiz yani" dedi.

İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü. Deprem olmadan bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. Trafik İstanbul genelinde durma noktasında... - Resim : 3

AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Olay, saat 16.00 sıralarında Feyzullah Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana geldi. Sağanak yağış ve rüzgarın etkisiyle cadde kenarında bulunan çam ağacı, park halindeki 34 ABK 882 plakalı otomobilin üzerine devrildi.

İstanbulluların yağmur sevinci çileye dönüştü. Deprem olmadan bahçe duvarı çöktü. Maltepe'de ağaç devrildi. Trafik İstanbul genelinde durma noktasında... - Resim : 4

O sırada yolun karşısına geçmeye çalışan bir vatandaşta ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Devrilen ağaç nedeniyle cadde iki yönlü trafiğe kapandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı kesmek için çalışma başlattı. Ağacın dalları ekipler tarafından budandı. Otomobilin daha fazla zarar görmemesi için ağacın altına kütük konuldu. Sahibi tarafından otomobilin olay yerinden alınmasının ardından ağaç, ekipler tarafından kesilerek kaldırıldı. Ağacın yoldan kaldırılmasının ardından cadde trafiğe açıldı.

AĞACIN DEVRİLME ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Ağacın otomobilin üzerine devrildiği anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ağacın park halindeki otomobilin üzerine devrilmesi ve yolun karşısına geçmeye çalışan bir vatandaşın son anda ağacın altında kalmaktan kurtulduğu anlar yer alıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin