İstanbulluları ilgilendiren flaş ekmek zammı kararı! Halk Ekmek zamları ertelendi.

Elektrik, doğalgaz, su, un fiyatları gibi birçok kalemde eyül ayında zamlar yaşandı. Zamların ardından ekmek fiyatlarına da zamlar gündeme geldi. İstanbul'da ekmek fiyatları semtine göre 5 ile 8 lira arasındaki değişirken İBB bağlı Halk Ekmek'te ise 3 lira. İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İBB Başkanı İmamoğlu'nun talimatıyla ekmek fiyatlarının yıl sonuna kadar sabitlediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbulluları ilgilendiren flaş ekmek zammı kararı! Halk Ekmek zamları ertelendi.

Ekmek fiyatı 2022 yılında artan girdi maliyetleri nedeniyle zamlanmış, İstanbul’da ise 210 gram ekmeğin fiyatı en ucuz 5 lira olmuştu. İBB'ye bağlı Halk Ekmek de 250 gram ekmeğin fiyatını 3 liraya yükseltmişti.

Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50,8, doğalgaza da yüzde 49,5 zam gelmesi fırıncı esnafının maliyetlerini artırdı. Kısa süre önce de zam talebinde bulundu. Bu akıllara ‘Halk Ekmek'e de zam gelir mi?’ sorusunu gündeme getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu talimatı doğrultusunda yıl sonuna kadar ekmeğin 3 TL’den satılacağını söyledi.

Yükselen ağır maliyetler bir yana elektriğe ve doğalgaza son 1 ay içerisinde yüzde 100, yüzde 50 zamlarla birlikte bizde olduğu gibi fırıncı esnafının girdi maliyetlerinde de yoğun bir artış olduğunu söyleyen Nama, "Fırıncı esnafımızı anlıyoruz" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin