İstanbullulara peş peşe müjdeler! İstanbul'a yeni metro hattı geliyor. İmamoğlu 'az kaldı' diyerek duyurdu. Bir de İstanbul giriş D-100 trafiğini rahatlatacak çalışma

İstanbul Anadolu Yakası'nda Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmalarında sona gelindi. İstanbullular yakında yeni metrosuna kavuşacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni metro hattı için 'çok az kaldı' dedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullulara peş peşe müjdeler! İstanbul'a yeni metro hattı geliyor. İmamoğlu 'az kaldı' diyerek duyurdu. Bir de İstanbul giriş D-100 trafiğini rahatlatacak çalışma

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çok Yakında" notuyla duyurdu. Anadolu Yakası'nda Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmaları tamamlanmak üzere.

Hat açılıdığında Dudullu'dan Bostancı'ya ulaşım 18 dakika sürecek. Hat aynı zamanda diğer metro hatlarına ve Marmaray'a entegre olacak.

Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçeleri bu hat ile birbirine metro ile bağlanacak. Saatte 44 bin yolcu taşınacak.

Dudullu-Bostancı metro hattında 13 istasyon yer alacak.

İmamoğlu Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Tuzla'da trafiği rahatlatacak bir çalışmayı daha duyuran İmamoğlu, "Trafik yoğunluğu olan noktalara çözümler üretmeye devam ediyoruz. Tuzla yan yol çalışmasıyla İstanbul giriş D-100 trafiğini rahatlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Metro İstanbul

Metro İstanbul, 1988 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi raylı sistemlerin işletmeciliğini yapmak üzere kuruldu.

Faaliyetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi olarak sürdüren şirketimiz, İstanbul'daki mevcut metro, tramvay, füniküler ve teleferik hatlarını işletmektedir.

İstanbul genelinde 262,15 km. uzunluğunda kent içi raylı sistem işletmesi bulunmaktadır.

Toplam sistem içerisinde 183,15 km. uzunluğundaki 16 hat ile her gün 2 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verilmekte.

Raylı sistem yatırımlarının hızlanması ve yeni hatların devreye alınması ile hizmet ağı sürekli büyüyen Metro İstanbul, yolcu odaklı anlayış ile hizmet kalitesini sürekli geliştirmektedir.

Dünya standartlarında, hızlı ve efektif ulaşım hizmetleri sunan, ulaşım teknolojilerini sürekli geliştiren, AR-GE’ye ve insan kaynaklarına sürekli yatırım yapan Metro İstanbul, İstanbul’u geleceğe taşıma hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Metro İstanbul, raylı sistem işletmeciliğinin yanı sıra, yönetiminde bulunan raylı sistem araçları, istasyonlar, sabit tesisler ve hat altyapıları ile elektrik ve elektronik sistemlerin bakım ve onarımlarını yapmaktadır. İşletmecilik ve bakım onarım faaliyetlerinin yanında hem İstanbul’un gelecek metro projeleri hem de yurt içi ve yurt dışındaki toplu taşıma projeleri için mühendislik ve müşavirlik hizmetleri de veriyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin