İstanbullulara müjdeyi İSKİ verdi. Barajlardaki doluluk oranı son günlerdeki yağışlarla arttı: 11 Kasım'da yüzde 16'ya düşmüştü bugün yüzde 33.4'ü geçti

İstanbul'da 2023 yılında yağış görülmemesi ve kuraklık nedeniyle barajlar alarm veriyordu. 11 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde baraj doluluk oranı yüzde 16 seviyelerine kadar düşmüştü. Geçtiğimiz hafta yaşanan kuvvetli sağanak yağış barajlara yaradı. 2 Aralık Cumartesi itibariyle İSKİ verilerine göre baraj doluluk oranı yüzde 33.4'ü geçti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullulara müjdeyi İSKİ verdi. Barajlardaki doluluk oranı son günlerdeki yağışlarla arttı: 11 Kasım'da yüzde 16'ya düşmüştü bugün yüzde 33.4'ü geçti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) İstanbulluları rahatlatan bir açıklama yaptı. Yağışsız geçen ayların ardından neredeyse kurumaya yüz tutan barajların doluluk oranı yüzde 16 seviyelerine kadar düşmüştü.

Geçtiğimiz hafta yaşanan kuvvetli sağanak yağışların ardından ise barajlardan sevindirici haber geldi. İstanbul'da şiddetli sağanaktan önce, 11 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde, barajların doluluk oranı yüzde 16.18'di. Dün sabah bu oran, yüzde 33.02'ye çıkmıştı.

YAĞIŞLAR BARAJLARI DOLDURDU

Son 20 gündür aralıklarla süren yağışın ardından bu sabah itibariyle İSKİ yeni verileri açıkladı. Buna göre 2 Aralık Cumartesi itibariyle barajlardaki doluluk oranı yüzde 33.46'ya yükseldi. Yağışlarla birlikte İstanbul'un barajlarında 22 günde yüzde 17.28 artış sağlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre ise Pazartesi gününden itibaren yeni bir yağış dalgası bekleniyor. Önümüzdeki hafta içi de İstanbul'da kuvvetli sağanak geçişleri yaşanacak.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin