İstanbullular dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve İBB uyardı: Bu akşam geliyor, çarşambaya kadar sürecek

İBB sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından fırtına ve yağış uyarısında bulundu. Fırtınanın başlayacağı saati bildirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaparak İstanbul halkının dikkatli olunması istendi. Son açıklama ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve İBB uyardı: Bu akşam geliyor, çarşambaya kadar sürecek

İBB'den İstanbul için kritik uyarı geldi. Açıklamada, kentte bu akşam saat 18.00'den itibaren soğuk ve yağışlı hava beklendiği kaydedildi. Sağanak yağış ise çarşamba gününe kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

İstanbul bu akşam saat 18:00 itibari ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Fırtınanın hızı saatte 85 km’ye kadar çıkacak ve Çarşamba gününe kadar devam edecek.

 

 Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de (MGM); Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, rüzgarın, Marmara bölge genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Yarın, sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyinden başlayarak kuvvetli rüzgarın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği, çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli, Marmara Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 

İstanbullular dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve İBB uyardı: Bu akşam geliyor, çarşambaya kadar sürecek - Resim : 2

İstanbullular dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve İBB uyardı: Bu akşam geliyor, çarşambaya kadar sürecek - Resim : 3

BİR AÇIKLAMA DA VALİDEN

Son açıklama ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, #Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre #İstanbul’da yarın kuvvetli #rüzgar ve #fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım ." dedi.

İstanbullular dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Valilik ve İBB uyardı: Bu akşam geliyor, çarşambaya kadar sürecek - Resim : 4

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin