İstanbullular dikkat. Kar yağışından sonra süpriz var. Salı günü hava sıcaklıklar 14 - 15 dereceye çıkacak

İstanbul'a bu gece saatlarından itibaren karla karışık yağmur bekleniyor. Kent genellinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Fırtına ise zaman zaman zor anların yaşanmasına neden oldu. Küçükçekmece'de ise deniz taştı. İstanbulluları salı günü bir sürpriz bekliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, "Salı günü ısınıyor 14 - 15 dereceye çıkacak, çarşamba günü yine yağış var. Çok kuvvetli bir yağmur gözükmüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular dikkat. Kar yağışından sonra süpriz var. Salı günü hava sıcaklıklar 14 - 15 dereceye çıkacak

İstanbul'un Küçükçekmece Fatih Mahallesi’nde deniz kenarında bulunan sitenin bahçesine su dolmasına neden oldu. Resmen deniz taştı.

İstanbullular dikkat. Kar yağışından sonra süpriz var. Salı günü hava sıcaklıklar 14 - 15 dereceye çıkacak

Site sakini Ekrem Karaçay, "Sabah saatlerinde, lodosla deniz suyu sitenin ön tarafına taştı. Binanın boş alanıydı bu taraf. 1-2 günde çekilir bu su. Her yıl olan bir şey" dedi.

Sitede yaşayan Çınar Der ise, "Gece çok fazla fırtına oldu, çatılardan bir şeyler düştü. Buraları hep su bastı." diye konuştu. İstanbul genelinde ise fırtına vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu. Hava sıcaklığı ise 10-12 dereceye kadar düştü. Gece saatlerinde karla karışık yağmur yağması bekleniyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İlk etap geçildi. Bu tür afet olayları sürekli olmaz. Maksimum seviyeye gelir sonra azalarak devam eder. İzmir'de bitti rüzgar, su çekilmeye başladı. İstanbul'da yağış kuzey ilçelerde vardı o da geçti. Rüzgarı hissedemiyoruz neredeyse, fırtına da geçti. 2 gün içerisinde 12 derece düştü sıcaklık. Bu gece 3 dereceye kadar düşecek. Yarın da 7 derece. Bugün akşam saatlerinden itibaren Bursa, Balıkesir, Kastamonu'ya kadar kar yağışı görülebilir. İç Anadolu bölgesinde de yağmurla karışık kar görülebilir. Tam kar değil çünkü lodos devam ediyor. Bu gece lodos etkili Anadolu'da. Soba yakanlara hemen şunu söyleyeyim, dikkat etsinler." dedi

SALI GÜNÜ HAVA ISINIYOR

Salı günü havanın ısınacağını söyleyen Şen, "Salı günü ısınıyor 14 - 15 dereceye çıkacak, çarşamba günü yine yağış var. Çok kuvvetli bir yağmur gözükmüyor. Anadolu'da salı günü hava açıyor. Batı'da ise yarından itibaren hava açıyor. Kar yağışı önümüzdeki günlerde pek gözükmüyor" açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin