İstanbullular dikkat! İstanbul Boğazı’nda trafik askıya alındı. O hatta metro seferi durduruldu.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Metro İstanbul da, hava muhalefeti nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattının işletmeye kapatıldığını duyurdu. İstanbul'da haftanın ikinci iş günü akşam saatlerinde trafikte yoğunluk yaşanırken, toplu ulaşım duraklarında da kalabalıklar oluştu. Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman seferlerine yarın akşam ek seferler yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbullular dikkat! İstanbul Boğazı’nda trafik askıya alındı. O hatta metro seferi durduruldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı’nda gemi trafiğinin saat 17.50 itibarıyla olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alındığı bildirildi.

Metro İstanbul, resmi sosyal medya hesabından, TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı'nın hava muhalefeti nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır."

TRAFİK KİLİTLENDİ

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda Kadıköy ile Kartal arasında her iki yönde trafik ağır ilerliyor.

TEM Otoyolu'nda Sancaktepe ile Ataşehir arasında çift yönlü yoğunluk yaşanırken, Şile Otoyolu Altunizade ile Ümraniye arasında trafik yoğunluğu gözleniyor.

İstanbullular dikkat! İstanbul Boğazı’nda trafik askıya alındı. O hatta metro seferi durduruldu.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde trafik yoğunluğu Altunizade ayrımında başlıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte trafik köprü üzerinden başlayıp Ataşehir'e kadar devam ederken, Kavacık'tan köprü istikametine kadar da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bazı ana arterler ve sahil yolları ile TEM bağlantı yollarında da yoğunluk mevcut. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 90'lara yaklaştı.

Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolunda Haliç Köprüsü'nden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişine kadar trafik çift yönlü ağır seyrediyor.

TEM Otoyolu Hasdal ve Seyrantepe'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar trafik çift yönlü ağır ilerlerken, Nurtepe Viyadük, Büyükdere Caddesi ile Levent mevkilerinde TEM Otoyolu'na katılımlarda trafikte aksaklıklar yaşanıyor.

YARIN AKŞAM EK SEFER KONULACAK

Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman seferlerine yarın akşam ek seferler yapılacağını açıkladı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, bu kapsamda yarın 18.45-20.30 saatleri arasında M2 Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Maç sonrası ise taraftar yoğunluğu bitene kadar Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hatlarında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ’den yapılan açıklamada, yarın Gökçeada’dan Kabatepe’ye saat 15.00 ve 19.00, Kabatepe’den Gökçeada’ya saat 17.00 ve 21.00 dışındaki seferlerin iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada, Bozcaada’dan Geyikli’ye saat 20.00, Geyikli’den Bozcaada’ya ise saat 21.00 hariç diğer seferlerin aynı gerekçeyle gerçekleştirilemeyeceği bildirildi.

TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattı Hakkında

Taşkışla ile Maçka arasında hizmet veren hat, 11 Nisan 1993 tarihinde hizmete açılmıştır. Demokrasi Parkı ve Beyoğlu Evlendirme Dairesi arasındaki karayolu ve yaya ulaşımının zorluğunu ortadan kaldıran teleferik hattı, hem zaman tasarrufu sağlamakta hem de güzergahın eşsiz manzarası ile ayrı bir İstanbul keyfi sunmaktadır.

Hizmete Açılış Tarihi

11 Nisan 1993

İşletme Bilgileri

Hat Uzunluğu: 0,3 km
İstasyon Sayısı: 2
Araç Sayısı: 4
Sefer Süresi: 3,5 Dk.
İşletme Saatleri:
Yaz Tarifesi: 08:00 - 20:00
Kış Tarifesi: 08:00 - 19:00
* İstasyonların işletmeye açılış ve kapanış saatleridir, seferlerde işletmeye bağlı olarak değişiklikler meydana gelebilir. Bu saatler bilgilendirme amacı ile verilmiştir.
Günlük Yolcu Sayısı: 1.000 Yolcu
Günlük Sefer Sayısı: 90
Sefer Sıklığı: 5 Dk. (Pik Saatte)
Sistem

Her biri 6‘şar kişi taşıyan, tek yönde 2 kabin ve toplamda 4 kabin ile hizmet veren, ara direksiz ve iki istasyonlu havai hat taşıma sistemidir. Hat, biri taşıyıcı, biri çekici olmak üzere iki halat ile işlemektedir. Maçka ve Taşkışla’da bulunan iki istasyon arasında, 333,5 metre uzunluktaki hat üzerinde, tek yönde 12 kişi taşıma kapasitesi vardır. Enerji kesilmesi durumunda, jeneratör beslemesiyle kabinler istasyonlara getirilmektedir. Frenleme anında önce bir fren devreye girer, ikinci fren hız düşürülmesinde bir arıza olduğunda ve istasyonlardaki duruş anında devreye girer. Kabinlerin istasyonlara giriş hızları, istasyon girişi doğrultusunda mesafe detektörü tarafından kontrol ve kumanda edilmektedir. Her istasyonda hidrolik durdurucular vasıtasıyla kabinler durdurulur. Bu duruş, iki ayrı mesafe detektörü ile emniyetli bir şekilde yapılmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin