İstanbul'daki helikopter kazasının nedeni belli oldu!

Eczacıbaşı'ndan TV kulesine çarpıp düşen helikopterle ilgili açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki helikopter kazasının nedeni belli oldu!

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı'na ait helikopter düştü. Feci kazada 2'si pilot 5 kişi hayatını kaybetti. Helikopterde 7 kişinin bulunuyordu. 



İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkıp Bilecik’e giden Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopter, Beylikdüzü’nde televizyon kulesine çarparak düştü. Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu  Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Uçağın içinde bir yöneticimiz vardı. Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan bir arkadaşımız vardı. Rus konuklarımız vardı.  Atatürk Havalimanından ayrıldığını biliyoruz" dedi.  



İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, saat 11.16’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalktı. Kaptan Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, 4 yabancı, bir Türk yolcu ile iki pilot bulunuyordu. Dört yabancı yolcunun Rus olduğu, Eczacıbaşı Grubu ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük’teki Eczacıbaşı Fabrikası’na gidiyordu.Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21’de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü. Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı’nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin