İstanbul'da yıldırım köprüye düştü! Sağanak etkisindeki İstanbul'da gece gökyüzünü yıldırımlar aydınlattı: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü

Dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış İstanbul'u etkisi altına aldı. Gece saatlerine doğru ise adeta yıldırım fırtınası yaşandı. Gökyüzünü şimşek ve yıldırımlar aydınlatırken Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü. O anlar saniye saniye görüntülendi. Ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün işletmecisi ICA, "Köprüye yıldırım düşmedi" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da yıldırım köprüye düştü! Sağanak etkisindeki İstanbul'da gece gökyüzünü yıldırımlar aydınlattı: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü

İstanbul'da dün akşam etkili olan yağış sırasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çevresine düşen yıldırım kamera görüntülerine yansıdı. İstanbul'da gökyüzü şimşeklerle aydınlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağış sırasında gökyüzü şimşeklerle aydınlanırken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresinde düşen yıldırım görüntülere yansıdı. Yıldırımın düşmesi ile birlikte köprü tamamen aydınlandı.

ICA YILDIRIM DÜŞMEDİ AÇIKLAMASI YAPTI

ICA, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştüğü" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün işletmecisi ICA'dan yapılan açıklamada, dün İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışta köprüye yıldırım düştüğü yönündeki haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düşmemiştir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu gibi doğal olaylara karşı da en ileri teknolojilerle korunmakta, köprünün üzerinde bulunan her iki kulede, 2 kilometre çapındaki alanı kapsayacak şekilde, yıldırıma karşı koruyucu paratoner sistemleri bulunmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin