İstanbul'da yıkım gerginliği. Bir kişi silah çekti. Polis harekete geçti. İBB ekipleri yıkımı tamamladı

Üsküdar Sahili'ndeki kafe ve restoranların yıkımı için görevlendirilen belediye ekipleri çalışmalarını sürdürürken, kuru sıkı tabanca kullanan bir kişi tarafından engellendi. Büfe sahibinin yakını olduğu belirtilen o kişi gözaltına alındı. İBB ekipleri yıkımı tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da yıkım gerginliği. Bir kişi silah çekti. Polis harekete geçti. İBB ekipleri yıkımı tamamladı

Salacak Sahili'ndeki tarihi Kuşkonmaz Camii'nin bitişiğindeki kafe ve restoranların yıkımı ve tahliyesi için sabah saatlerinde Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri çalışma başlattı.

Belediye ekipleri, bir büfenin sökümü için çalışmalarına başlarken silahlı bir kişi de büfenin üstüne çıktı. Belindeki silahı çıkaran bu kişi, çalışanların aşağı inmesini istedi.

Üsküdar Belediyesi ekipleri bunun üzerine sahilden alanından ayrıldı.

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Büfe sahibinin yakını olduğu belirtilen T.S. gözaltına alındı.

Şüphelinin kullandığı tabancanın ise kuru sıkı olduğu belirtildi

İstanbul'da yıkım gerginliği. Bir kişi silah çekti. Polis harekete geçti. İBB ekipleri yıkımı tamamladı - Resim : 2

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, o anları "Kim bu silahlı kişi? Üsküdar’daki kaçak kafelerde neler oluyor?" notuyla sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

 Kaçak yapılar yıkıldı

Arsa sahibi Kani İrfan Pişkin, yıkımın İBB ekipleri tarafından yapılmasına izin verdiğini açıklamasının ardından İBB ekipleri kafe ve restoranların tahliyesine başladı.

İşyerindeki eşyalar ekipler tarafından elden ele dışarı çıkarıldı. İBB ekipleri içeride tahliye işlemine devam ederken Üsküdar Belediyesi'ne ait iş makineleri yıkım çalışmalarına başladı. Kısa sürede kafe ve restoranların yıkımı tamamlandı.

Yıkım alanına gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, "Bugün itibariyle tablo nedenini bilmediğimiz bir şekilde olması gerektiği hale dönüştü. Bugün kaymakamlığa bir kere daha yazdığımız geçen hafta iki kez yazdığımız minvaldeki yazının aynısını yazdık. Emniyet güçleri dün olduğu gibi karşımızda değil yanımızda bulundu ve yıkım işlemini arkada gördüğünüz üzere gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin