İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı açıklandı! Buğra Gökce İstanbul'daki yabancıların sayısını paylaştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini paylaşarak İstanbul’da yaşayan yabancı sayısını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da yaşayan yabancı sayısı açıklandı! Buğra Gökce İstanbul'daki yabancıların sayısını paylaştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul'da yaşayan yabancı sayısını Twitter hesabından paylaştı.

YABANCI SAYISI 2 KAT ARTTI

Gökce, paylaşımında;

"İstanbulumuzda 1 milyon 147 bin yurt dışı doğumlu vatandaşlık sahibi insan yaşıyor. Konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesi uygulaması 2017 yılında başlamıştı. Bu tarihte 596 bin yurtdışı doğumlu vatandaş İstanbul’da yaşıyorken 6 yılda bu sayı yaklaşık 2 kat arttı" dedi.

İSTANBUL'UN YÜZDE 17'Sİ YABANCI 

Yurt dışı doğumlu vatandaşların toplam vatandaşlara oranı yüzde 7,2'ye çıkarken, sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle birlikte İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 17'si yurtdışı doğumlular veya yabancılardan oluşuyor.

KONUT DENGESİZLİĞİ DE BUNA BAĞLI

Ortaya çıkan bu tablo konut piyasasındaki dengesizliği de arttırıyor. Bugün yabancı nüfusunda yaşanan artış hem talebi arttırıyor hem de konut ve kira bedellerini yükseltiyor. Konut karşılığı vatandaşlık uygulamasına bu açıdan da bakmak lazım."

ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin