İstanbul'da tutuklanan İngiliz, 9 yıl BBC'de çalışmış!

DHKP-C'ye yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonda tutuklanan Kaczynski'nin 9 yıl BBC'de çalıştığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da tutuklanan İngiliz, 9 yıl BBC'de çalışmış!

İngiltere, Türkiye'de geçen hafta terör örgütü DHKP-C'ye yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan İngiliz vatandaşı Stephan Kaczynski'ye konsolosluk desteğinin sağlandığını belirtirken, İngiliz basını Kaczynski'nin ayrılıkçı İrlanda hareketiyle bağlantılı olduğunu bildirdi.



İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bir İngiliz vatandaşının Türkiye'de gözaltına alındığını doğruluyoruz. Kendisine konsolosluk desteği sağlıyoruz" denildi.



İngiliz basınında da bugün Kaczynski ile ilgili çeşitli iddialar yer aldı. Times gazetesi, yazar ve İrlanda ayrılıkçı hareketiyle bağlantısı olan Kaczynski'nin geçen hafta savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan terör örgütü DHKP-C ile yakın bağları olduğu gerekçesiyle Türkiye'de gözaltına alındığını bildirdi.



Polonya asıllı 52 yaşındaki Kaczynski'nin İngiliz yayın kurumu BBC için 9 yıl çalıştığının iddia edildiği ve daha sonra serbest gazeteci olarak aşırı sol yayınlara çalışmaya devam ettiğini belirten Times, "Kaczynski 1990'lı yılların sonundan bu yana Türkiye ile ilgili makaleler yazmış. 2002 yılındaki bir makalesinde, DHKP-C ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle bir Türk dergisini toplattığı için İngiliz polisini eleştirmiş" ifadesine yer verdi.



Gazete, Kaczynski'nin 9 yıl BBC'de çalıştıktan sonra "BBC'nin sömürgeci bir kurum olduğu" gerekçesiyle 1998 yılında istifa ettiğini, geçen hafta İstanbul'da gözaltına alınmadan önce de bir sempozyuma katılmak için Türkiye'de bulunduğunu iddia ettiğini kaydetti.



Times, İrlanda'daki Cumhuriyetçi Sinn Fein (RSF) hareketinin Kaczynski'nin gözaltına alınmasını kınadığı ve Kaczynski'nin "İrlanda'daki cumhuriyetçi hareketin yakın dostu olduğu" açıklamasında bulunduğunu bildirdi.



Independent gazetesi ise İskoçya'dan Türkiye'ye gittiği tahmin edilen Kaczynski'nin savcı Kiraz'ın rehin alınması olayıyla ilişkisi olduğu iddiasını reddettiğini yazdı. Haberde, Kaczynski'nin İngiltere'deki Komünist Parti'nin eski üyesi olduğu ve Cumhuriyetçi Komünist Ağ isimli bir internet sitesini hazırlayan ekipte yer aldığı kaydedildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin