İstanbul'da toplu taşıma izdihamının nedeni belli oldu. Yolcu sayısı 12 milyon arttı! İBB açıkladı

İstanbul'da son dönemde özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde metro ve metrobüslerde aşırı yoğunluk yaşanıyor. Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Uzunçayır, Yenikapı gibi merkezlere yakın olan ve aktarmaların yoğun olduğu istasyonlardan toplu taşıma kullanımı gittikçe zorlaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) toplu taşıma kullanımındaki yoğunluğun nedenini açıkladı ve buna karşılık yapılan çalışmalar aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da toplu taşıma izdihamının nedeni belli oldu. Yolcu sayısı 12 milyon arttı! İBB açıkladı
AA

En kalabalık şehirlerin başında gelen İstanbul'da son dönemlerde toplu taşımalarda yoğunluk sorunu yaşanıyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu taşımada yaşanan yoğunluğun nedeni belli oldu.

Metroda bir aylık kullanımın 68 milyondan 80 milyona çıktığı, metrobüste ise bu artışın 4 milyon olduğu kaydedildi.

İstanbul'da toplu taşıma izdihamının nedeni belli oldu. Yolcu sayısı 12 milyon arttı! İBB açıkladı

400 BOŞ METROBÜS GÖNDERİLDİ

Söğütlüçeşme, Yenikapı ve Zincirlikuyu gibi ana arterlerde yoğunluk dolayısıyla turnikelerde yığılma oluyor. Yapılan şikayetlerden sonra İBB, gün içerisinde yolcu yoğunluğunun önüne geçmek için ara istasyonlara toplamda 400 boş metrobüs göndermeye başladı.

ÜST GEÇİTLER YENİLENDİ

Toplu taşımalardaki teknik arızalar ve aksamalarla birlikte üst geçitlerdeki yetersizlik de yolcuların şikayet ettiği diğer konu oldu. Bunun üzerine İBB, Beylikdüzü ve Edirnekapı istasyonlarında ilave üst geçit yaptı. Şükrübey ve Beşyol istasyonların üst geçitleri yenilenerek kapasiteleri artırıldı. Yaşanan olağanüstü yoğunluğun nedenini sorduğumuz İBB, Eylül ve Ekim aylarının istatistiklerini paylaştı.

İstanbul'da toplu taşıma izdihamının nedeni belli oldu. Yolcu sayısı 12 milyon arttı! İBB açıkladı - Resim : 2

METROBÜSTE BİR AYDA 4 MİLYON YOLCU ARTTI

Duvar'da yer alan habere göre İBB tarafından paylaşılan verilerde İstanbul’da Eylül ayında metrobüs araçlarında 22.560.068 İstanbulkart kullanımı gerçekleşirken, Ekim ayında ortalama 26.580.674 İstanbulkart kullanımı oldu. 

METRODA BİR AYDA 12 MİLYON YOLCU ARTTI

Eylül ayında metro araçlarında 68.335.307 İstanbulkart kullanımı gerçekleşirken, Ekim ayında ortalama 80.513.877 İstanbulkart kullanımı olduğu açıklandı.

İstanbul'da toplu taşıma izdihamının nedeni belli oldu. Yolcu sayısı 12 milyon arttı! İBB açıkladı - Resim : 3

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerine göre, Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'un nüfusu, bir önceki yıla göre 67 bin 51 kişi artarak 15 milyon 907 bin 951 kişi oldu. 

TÜİK verileri, İBB'nin paylaştığı rakamları destekler nitelikte. Hatta metro ve metrobüs kullanımındaki artış kayıtların ötesinde bir nüfus yoğunluğuna işaret ediyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin