İstanbul'da suya zam mı geliyor? İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan, Ocak ayında zamlanan su için bir zam sinyali daha

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı için Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 17.80 oranında zam yapmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İSKİ'nin bir zam hazırlığında olduğunun sinyalini verdi. Ongun paylaşımında, "İSKİ, 2022 yılı bütçesinde elektrik gideri olarak 1.3 milyar lira bütçe ayırmıştı. Bu rakam şimdi 3 milyar liraya (3 katrilyon lira) ulaştı." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel İstanbul'da suya zam mı geliyor? İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan, Ocak ayında zamlanan su için bir zam sinyali daha

İSKİ, 2022 yılı için, Ocak ayından geçerli olmak üzere suya yüzde 17.80 oranında zam yapmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İSKİ'nin yeni bir zam hazırlığında olduğunun sinyalini verdi.

Murat Ongun'un paylaşımı, İstanbul Büyükşehir Belediye iştiraklerinden İSKİ'nin, suya zam yapmaya hazırlığında olduğunu ortaya çıkardı. Son dönemde elektrik zamları ile artan giderlerden bahseden Ongun, suyun da bu zamlardan etkilenebileceği imasında bulundu.

Murat Ongun'un paylaşımı, Ocak ayınca yğzde 17.80 artan su fiyatının, yeniden bir zam daha alacağının habercisi gibi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İSKİ, 2022 yılı bütçesinde elektrik gideri olarak 1.3 milyar lira bütçe ayırmıştı. Bu rakam şimdi 3 milyar liraya (3 katrilyon lira) ulaştı.

İstanbul’un çok önemli miktarda suyu çevre illerden, elektrikle çalışan terfi merkezlerinden temin edilmektedir."

İstanbul'da suya zam mı geliyor? İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan, Ocak ayında zamlanan su için bir zam sinyali daha

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin