İstanbul'da şiddetli yağış. İnanılmaz görüntüler. Metroyu su bastı, moto kurye sele kapıldı. İBB ve AFAD da uyardı! İstanbul için kırmızı kodlu uyarı. Trafik durma noktasında...

Meteorolojinin uyarılarının ardından yaz aylarını aşırı sıcak ve yağışsız geçiren İstanbul’da, yağmur başladı. İBB de öğle saatlerinde yaptığı açıklamada vatandaşları sağanağa karşı uyarmıştı. Şiddetli yağış yolları göle çevirdi, metroyu su bastı, bir moto kurye sele kapıldı. Kuvvetli yağışla su baskınları yaşandı. Trafik yağmurun da başlamasıyla durma noktasına geldi. Arnavutköy'de su basan atölyede mahsur kalan işçiler çatıda mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da şiddetli yağış. İnanılmaz görüntüler. Metroyu su bastı, moto kurye sele kapıldı. İBB ve AFAD da uyardı! İstanbul için kırmızı kodlu uyarı. Trafik durma noktasında...

Meteorolojinin günlerdir uyarı yaptığı ve 5 gün süreceğini açıkladığı yağmur İstanbul'da etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaşırken Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapmıştı.

İBB de bugün yaptığı açıklamada İstanbulluları kuvvetli yağışa karşı uyarmıştı.

Avrupa Yakası’nın Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Güngören, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde hafif şekilde görülen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için otobüs duraklarına ve dükkan tentelerinin altına sığındı.

İstanbul İkitelli'de bir kurye, yoğun yağış nedeniyle oluşan sele kapıldı.

İstanbul, Gaziosmanpaşa metrosunu su bastı. İşte görüntüler...

 Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi ve Büyükçekmece'yi de su bastı. İşte görüntüler...

 İkitelli'yi su bastı. Araçlar resmen suya gömüldü. İşte görüntüler...

Bazı bölgelerde aralıklarla süren yağış, öğleden sonra özellikle kentin Silivri, Büyükçekmece, Çatalca gibi batı kesimlerinde yerini sağanağa bıraktı.

CADDELER SU DOLDU

Büyükçekmece’de etkisini artıran sağanak nedeniyle caddeler suyla kaplandı. Sürücüler, Muratçeşme Kavşağı’nda oluşan su birikintisi nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

Büyükçekmece’de kot farkından dolayı yolun aşağısında kalan bir iş yerinin önünde su birikintisi oluştu. İş yerini su basmaması için vatandaşlar kovayla tahliye çalışması yaptı.

TRAMVAY İSTASYONUNU SU BASTI

Kuvvetli yağış Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultangazi’de de ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Bazı bölgelerde su baskınları yaşandığı, mahsur kalma riskine karşı itfaiye ekiplerinin bölgede sevk edildiği belirtildi. Tramvay İstasyonunu su bastı.

İstanbul'da şiddetli yağış. İnanılmaz görüntüler. Metroyu su bastı, moto kurye sele kapıldı. İBB ve AFAD da uyardı! İstanbul için kırmızı kodlu uyarı. Trafik durma noktasında...

Bazı bölgelerde su seviyesinin araçların yarısına kadar yükseldiği gözlendi. Başakşehir’de bazı sürücüler suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekerken, bazı otomobiller de tamamen suya gömüldü.

Gaziosmanpaşa’da etkisini sürdüren sağanak yerini doluya bıraktı. Kuvvetli yağış nedeniyle Topkapı – Mescid-i Selam Tramvay Hattının Taşköprü istasyonunu su bastı.

MECİDİYEKÖY’DE SU BASKINI

Yağış nedeniyle Mecidiyeköy’deki viyadükte de su baskını yaşandı. Araçlar, suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul'da şiddetli yağış. İnanılmaz görüntüler. Metroyu su bastı, moto kurye sele kapıldı. İBB ve AFAD da uyardı! İstanbul için kırmızı kodlu uyarı. Trafik durma noktasında... - Resim : 2

ARNAVUTKÖY’DE ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI

Kentte etkili olan sağanak ve su baskınları nedeniyle Haraççı Mahallesi’nde bulunan Mehmet Zeki Obdan İlkokulu’nun bahçesini su bastı.

Öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi personeli binanın içerisinde mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, öğrencileri dışarı çıkarmak için çalışma başlattı. Bazı veliler de çocuklarını almak için okula geldi.

Bazı çocuklar, ebeveynlerinin yardımıyla dışarı çıkarılırken, itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sürüyor.

İstanbul'da şiddetli yağış. İnanılmaz görüntüler. Metroyu su bastı, moto kurye sele kapıldı. İBB ve AFAD da uyardı! İstanbul için kırmızı kodlu uyarı. Trafik durma noktasında... - Resim : 3

İSTANBUL HAVALİMANI YOLUNDA TOPRAK KAYMASI

İstanbul Havalimanı yolunda kuvvetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yol trafiğe kapanırken, araçlar yolda kaldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili olan kuvvetli yağışın sabaha kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, “Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.” uyarısını yaptı.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız.” ifadelerini kullandı.

AFAD MESAJLA UYARDI

AFAD’ın, vatandaşların telefonlarına gönderdiği kısa mesajda da “Meteorolojiye göre, İstanbul’da kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır.” uyarısında bulunuldu.

TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU

İstanbul’da trafik yağmurun da başlamasıyla durma noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) trafik yoğunluğu haritasına göre yoğunluk yüzde 80 olarak ölçüldü.

İstanbul'da şiddetli yağış. İnanılmaz görüntüler. Metroyu su bastı, moto kurye sele kapıldı. İBB ve AFAD da uyardı! İstanbul için kırmızı kodlu uyarı. Trafik durma noktasında... - Resim : 4

ULAŞIM AKSADI, SEFERLER İPTAL

İstanbul’da hava muhalefeti nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

VALİ GÜL’DEN BİR UYARI DAHA

Vali Gül, İstanbul’da etkili olan sağanakla ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

*Bunu dün de uyardık, bugün de uyarıyoruz, İstanbul, yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Dolayısıyla da özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamaları, varsa araç ve benzeri taşınırlarını taşımaları, bodrumlarda kalmamaları, konaklamayla ilgili problemi olan vatandaşlarımızın 112’yi aramalarını istirham ediyoruz.

*Çünkü geçmişte su bastıysa yine su basabilir. Bütün kurum ve kuruluşlar şu anda görevinin başında. Vatandaşlarımız da duyarlı olursa memnun oluruz. Şu ana kadar ufak su basmaları var, henüz daha yeni, arkadaşlarımız takip ediyor.

İŞÇİLER MAHSUR KALDI

Arnavutköy'deki Domuz Deresi, kentte etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle taştı. Derenin taşması sonucu Hacımaşlı köyü mevkisinde bulunan, mobilya ve mermer imalatı yapılan bir atölyeyi su bastı.

İş yerinin suyla dolmaya başlaması üzerine içeride çalışan işçiler çatıya çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Derenin taşmasıyla atölyenin önünde biriken suyun fazla olması sebebiyle itfaiye ekipleri alana yaklaşamadı. Ekipler, kurtarma botu yardımıyla işçilere ulaşmaya çalışıyor.

Mahsur kalanların kurtarılması için bölgeye helikopter de istendi.

Öte yandan, derenin taşması sonucu bölgedeki bazı evleri ve seraları da su bastı.

AFAD İL İL UYARDI

AFAD’dan yapılan güncel açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 1 ilimize Turuncu, 15 ilimize ise Sarı kod ile yağış uyarısı yapılmıştır.

Kırmızı kodlu uyarı: İstanbul

Sarı Kodlu uyarı: Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Bartın, Karabük

*28 Eylül Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Edirne, Çanakkale illerinde yerel kuvvetli,

*28 Eylül Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Balıkesir, Bursa, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak illerinde yerel kuvvetli,

*29 Eylül Cuma öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu, Bartın, Karabük) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

*Turuncu yağış uyarısı verilen İstanbul ilimizdeki vatandaşlarımıza #AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapılmıştır.

*Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin